GOOGLE STREET VIEW: Srbija na mapi Gugla

Integracijom Gugl Mapa sa zvaničnim veb sajtom firme omogućuje se promocija različitih usluga i objekata – agent za nekretnine može potencijalnim klijentima da ponudi virtuelno razgledanje ulice, a turisti mogu da pogledaju hotel pre nego što se odluče za rezervaciju 

Ulf Špicer na prezentaciji projekta Google Street View u Beogradu

Ulf Špicer na prezentaciji projekta Google Street View u Beogradu

Kompanija Gugl (Google) nastavlja sa projektom Street View za Srbiju. Specijalna Gugl vozila i dalje će voziti kroz našu zemlju, dodajući nove snimke na materijal prikupljen prošle godine u tri najveća grada – Beogradu, Novom Sadu i Nišu. Uz oko 70 novih gradova i sela, voziće se i kroz već pokrivena područja. Prve Street View fotografije biće uskoro dostupne preko Gugl Mapa (Google Maps), a naknadni materijal biće postepeno dodavan.

– Veoma se radujem i jedva čekam da vidim kako će ljudi u Srbiji koristiti ovaj servis, jer su naši vozači prošle godine naišli na toplu dobrodošlicu svuda kuda su prolazili. Ovo je odlična prilika da proširimo pokrivenost, pošto će se vozila sada kretati celom zemljom, baš kao što smo to uradili i u drugim zemljama regiona – rekao je za Magazin Biznis Ulf Špicer (Ulf Spitzer), programski menadžer projekta Google Street View za Evropu, na predstavljanju ovog servisa 10. jula u Beogradu.

On kaže da ova Gugl aplikacija može biti veoma specifična i da imavišestruku namenu, od pregledanja zgrade ili kraja u koji planirate da se doselite, preko lociranja poslovnog sastanka, pa sve do hitnih službi koje se uz pomoć Google Street View-a bolje organizuju.

Opširnije u štampanom izdanju


U ovom broju još i …

  • PROCREDIT BANKA UVEK SPREMNA DA PODRŽI DOBRU POSLOVNU IDEJU KLIJENTA: Brže i jednostavnije do novih poslovnih prilika
  • OCENE STRUČNJAKA BILTENA MAKROEKONOMSKE ANALIZE I TRENDOVI (MAT): Budžetski deficit se ne može smanjiti bez ušteda države
  • REZULTATI ANKETE POSLODAVACA KOJU JE FINANSIRALA EVROPSKA UNIJA: Više radnih mesta tek u 2015. godini
  • VESTI IZ PRIVREDNE KOMORE SRBIJE
  • POSLOVNA SAZNANJA: Feedback i Feedforward – ključ razvoja
  • VEŠTINA KOMUNIKACIJE: Humor – zlata vredan alat
  • NIK VREDEN: PROFIT BREND (3): Pronađi kupca i profitiraj
  • Sledeći broj Magazina Biznis izlazi 20. septembra 2014.
Podelite ovaj tekst: