МИЛАН ЛАНЕ ГУТОВИЋ: Сада сам Кркобабићев колибри

Бавио сам се другим занимањима у време које је било погодно за то. Ово време није погодно низашта сем за пензију, или бежање из земље. Изабрао сам пензију и тако постао најмлађи пензионер

laneМилан Лане Гутовић је испао најлепша „Бојанова беба“ (великог редитеља Бојана Ступице)! Бар би се у томе сложиле обожаватељке овог феноменалног глумца, иако су га једно време чак оптужили за –мизогинију! Бастеркитоновски озбиљна лица, на као неозбиљно необавезан, духовит па и саркастичан начин, обрачунава се са девијантностима његовог и нашег времена у којем живимо.

Био је и власник „Двора“ (ријалити шоу) али је одувек скромно и породично живео. Рођен 1946. године у Умци, са породицом живи у кући наслеђеној од оца и мајке, у Кумодражу.

Овај славни глумац је увек умео да узме судбину у своје руке, да одлучи кад ће напустити представу, позориште или ТВ серију. У разговору за Економетар питали смо га – да ли то значи да нема егзистенцијални страх?

• Да ли то значи да кад не бисте могли даље да будете глумац на „свој начин“ и под својим условима, да бисте кренули у неки „бизнис“?

– То сам већ чинио неколико пута, па ми зато питање постаје нејасно, мада слутим шта сте хтели да ме питате. Ви ме уствари питате: „Ако вам је то полазило за руком толико пута, што не урадите исто?” Одговорићу и на Ваше и на своје питање.

Бавио сам се другим занимањима у време које је било погодно за то. Ово време није погодно низашта сем за пензију, или бежање из земље. Изабрао сам пензију и тако постао најмлађи пензионер. Ја сам уствари Кркобабићев колибри.

Опширније у штампаном издању

Podelite ovaj tekst: