У ПОСЕТИ КИНЕСКОЈ КОМПАНИЈИ – ХУАВЕЈ

Да је реч о брзорастућој компанији која осваја светска тржишта, најбоље показују подаци о пословању у прошлих неколико година: укупан обрт компаније Хуавеј у 2007. години износио је 12,6 милијарди америчких долара, док је у прошлој години достигао 32,4 милијарде долара

haveiКинеска компанија Хуавеј (Huawei), један од водећих светских провајдера телекомуникационих решења, понос је кинеске индустрије високе технологије. Основана 1988. године у Шенжену (Shenzhen) у Кини, Хуавеј тренутно запошљава више од 140.000 људи широм света, а од тога је 44 одсто, или око 62.000 људи, специјализовано за истраживања и развој. Хуавеј се бави развојем производа за сваки део телекомуникационе мреже, од самог дизајнирања до сопствених чипова који чине суштину језгра мреже, базне станице, као и софтвере и услуге које се подразумевају.

То је само део импресивних података о брзом развоју ове компаније које смо могли да сазнамо на лицу места, у Кини, управо у седишту компаније у Шенжену. Као лидер у пружању телекомуникационих услуга будуће генерације, Хуавеј и сада услужује 45 од 50 светских најбољих оператора, односно трећину светске популације. Компанија је посвећена пружању иновативних и прилагођених телекомуникационих инфраструктурних решења, апликација и софтвера, уређаја и подршке клијентима.

У првим годинама рада главни производи су била решења за дигиталне централе. Али, упоредо са растом на кинеском тржишту почело је и истраживање и продор на глобално тржиште. Како се посао ширио, развијали су све више производа, тако да се тренутно производи и решења Хуавеја користе у више од 140 земаља света.

Опширније у штампаном издању

Podelite ovaj tekst: