ЛЕСКОВАЧКИ БИМ ТЕКС: Текстил у „малом Манчестеру“

Од „производне собе“ до три савремене фабрике у Лесковцу, Београду и Ади. Породица Стојиљковић ове године обележава две деценије успешног рада

bim-texКада је пре двадесет година, после вишегодишњег рада у друштвеним предузећима, са супругом Марицом и једним запосленим отпочео сопствени породични бизнис, магистар текстилних наука Божидар Стојиљковић је тачно знао шта хоће и шта ће производити од текстила. Године мукотрпног рада и одрицања су почеле да дају резултате, јер је сваке године повећавао број запослених и био јачи за по један производни погон.

Убрзо су у породични бизнис укључени и остали чланови породице Стојиљковић, па су тако за 20 година раста и сталног инвестирања у развој и проширење производних капацитета изграђене фабрике у Ади, Београду и Лесковцу на више од 10.000 квадратних метара корисне површине. Подсећајући на сваку радну победу, Стојиљковић са поносом подсећа на 1997. годину када је у родном Лесковцу пуштен погон за производњу обмотане гумене нити за производњу чарапа, а паралелно са тим почела и производња еластичних мрежица за паковање разних врста месних прерађевина.

Опширније у штампаном издању

Podelite ovaj tekst: