ЈЕДИНСТВЕНА ПЕКАРА: Roggenart је српски бренд

У шест продавница у Београду и Земуну, чији је сувласник инжењер Драган Вранеш, хлеб се прави по рецептима ручно-занатске пекарске производње у Аустрији, а најзаступљенији је здрав ражани хлеб, без адитива и додатка боје. У плану је ширење производње у војвођанским и другим градовима, као и организовање велепродаје

rogenartСвестан неумољиве чињенице да је за сваки почетак у бизнису неопходно добро се припремити, са неизбежним претходним испитивањима тржишта, Драган Вранеш је пре непуне четири године отворио прву Рогенарт (Roggenart) пекару у Београду. Данас их има укупно шест, с тим што се планира отварање Рогенартових специфичних пекара висококвалитетног црног хлеба и у војвођанским и другим српским градовима.

Драган Вранеш, сувласник и директор Рогенарт пекара, каже у разговору за Економетар да се његова понуда хлеба, пецива и десерта разликује од понуда других бројних, не само београдских, пекара:

– То је, првенствено, традиционална ручно-занатска пекарска производња, заснована на старим породичним рецептима који су примењивани у аустријским домаћинствима, и то кроз три-четири генерације. На идеју да у Београду отворим аутентичну и јединствену пекару, дошао сам тако што сам се са двојицом Аустријанаца 2008. године договорио да отворимо у Београду прву Рогенарт пекару, а назив Рогенарт је осмишљен само за нашу земљу и представља бренд. Иначе, реч „рогенарт“ у преводу значи раж – прича Вранеш.

Опширније у штампаном издању

Podelite ovaj tekst: