ИНТЕЗА САНПАОЛО, МАТИЧНА ГРУПА БАНКЕ ИНТЕЗА, ЈАЧА ПОДРШКУ ПРИВРЕДИ СРБИЈЕ: Милијарда евра за мала и средња предузећа

Предузећа на западном Балкану која су укључена у иницијативу „Један појас – један пут“ у југоисточној Европи моћи ће да добију средњорочне и дугорочне кредите, као и лизинг уговоре, за компаније клијенте у мрежи Интеза Санпаоло групе – кредити до 15 милиона евра, уз рок отплате до 10 година

Игнасио Жакото и Драгиња Ђурић на састанку у Фиренци

Игнасио Жакото и Драгиња Ђурић на састанку у Фиренци

Интеза Санпаоло, међународна банкарска групација у оквиру које послује Банка Интеза, планира да кроз мрежу својих банака у Србији, Хрватској, Албанији, Словенији и Босни и Херцеговини обезбеди кредитна средства у износу од милијарду евра за мала и средња предузећа на западном Балкану која су укључена у иницијативу „Један појас – један пут“ у југоисточној Европи. Циљ програма „Један појас – један пут“ (Нови пут свиле) јесте да поправи инфраструктурни јаз према Западу помоћу значајних инвестиција процењених на око 11 милијарди долара планираних за наредне деценије.

„Кредити, који ће углавном бити средњорочни и дугорочни, као и лизинг уговори, за компаније клијенте у мрежи Интеза Санпаоло групе на западном Балкану, биће одобравани на износе до 15 милиона евра уз рок отплате до 10 година“, изјавио је Игнасио Жакото, директор Дивизије интернационалних банака чланица групе Интеза Санпаоло, представницима српских медија у Фиренци 26. маја.

Према његовим речима, та средства ће бити искоришћена за финансирање набавке постројења, механизације, опреме или возила, као и за набавку, изградњу, проширење или реновирање индустријских постројења и инвестиције у нематеријална средства за инфраструктурне пројекте програма „Један појас – један пут“, укључујући трошкове истраживања, развоја и иновација.

Опширније у штампаном издању


У овом броју још и …

  • Одржан четврти конгрес контролера
  • Државне фирме губе на популарности
  • ЕНРИКО ВЕРДОША, ЧЛАН ИЗВРШНОГ ОДБОРА УНИКРЕДИТ БАНКЕ, ЗАДУЖЕН ЗА СЕКТОР КОРПОРАТИВНОГ И ИНВЕСТИЦИОНОГ БАНКАРСТВА: Подршка малим предузећима за набавку опреме
  • БАНКА ИНТЕЗА ПОКРЕНУЛА ЧЕТВРТИ ГОДИШЊИ КОНКУРС ИНТЕЗА ФАРМЕР: Избор најуспешнијих пољопривредних произвођача
  • Српски електрични бицикл – атракција фестивала у Бечу
  • ПРОКРЕДИТ БАНКА НАСТАВЉА МОДЕРНИЗАЦИЈУ ПОСЛОВАЊА И КРЕИРА МОДЕЛЕ ЗА УМРЕЖАВАЊЕ КЛИЈЕНАТА: Нова подршка малом бизнису
  • Следећи број Економетра излази 5. јула 2016.
Podelite ovaj tekst: