СТРАСТ ПРЕМА ХРАНИ ПРЕТВОРЕНА У ПРЕДУЗЕТНИШТВО: Зачинско биље у џемовима за Америку

Јована Леа Симић, двадесетшестогодишња амбициозна млада жена, напустила је сигуран посао у компанији „Дилојт“ и одлучила да лансира бренд „Little blue Pot”: џем, слатко и пекмез са зачинским биљем, врхунског квалитета и естетски савршене амбалаже

Јована Леа Симић

Јована Леа Симић

Млада Београђанка Јована Леа Симић (26) је своју професионалну каријеру преокренула на веома занимљив начин: напустила је радно место у познатој консалтинг компанији „Дилојт“ (Deloitte) у Србији и одлучила да формира сопствено предузеће у области производње хране.

– Целог живота се страсно бавим кувањем и гастрономијом а пошто сам особа која воли и усавршавање, пожелела сам да се гастрономијом бавим академски. Тако сам докторирала на тему хране коју обожавам – каже за Економетар Јована Леа Симић.

Иначе, наша саговорница је по завршетку гимназије уписала Факултет за економију, финансије и администрацију – ФЕФА, на коме је паралелно похађала смерове за економију и менаџмент. Са неколико колегиница основала је удружење БЕУМ које се активно бавило пројектима едукације вршњака.

Пре стицања дипломе запослила се у „Дилојту“, у сектору људских ресурса, а потом завршила мастер студије из те области на Факултету организационих наука.

У међувремену, њена стална потреба да себе истражи у различитим пословима, водила је и бројне тимове различитих профила, била активна у свим аспектима организације рада и послова. Рад и стално стицање знања одвели су је тамо где је могла да задовољи своју велику љубав према гастрономији. Схватила је да је приватно предузетништво у производњи хране њена права потреба и да је то посао који жели да ради с љубављу.

Опширније у штампаном издању


У овом броју још и …

  • Одржан четврти конгрес контролера
  • Државне фирме губе на популарности
  • ЕНРИКО ВЕРДОША, ЧЛАН ИЗВРШНОГ ОДБОРА УНИКРЕДИТ БАНКЕ, ЗАДУЖЕН ЗА СЕКТОР КОРПОРАТИВНОГ И ИНВЕСТИЦИОНОГ БАНКАРСТВА: Подршка малим предузећима за набавку опреме
  • БАНКА ИНТЕЗА ПОКРЕНУЛА ЧЕТВРТИ ГОДИШЊИ КОНКУРС ИНТЕЗА ФАРМЕР: Избор најуспешнијих пољопривредних произвођача
  • Српски електрични бицикл – атракција фестивала у Бечу
  • ПРОКРЕДИТ БАНКА НАСТАВЉА МОДЕРНИЗАЦИЈУ ПОСЛОВАЊА И КРЕИРА МОДЕЛЕ ЗА УМРЕЖАВАЊЕ КЛИЈЕНАТА: Нова подршка малом бизнису
  • Следећи број Економетра излази 5. јула 2016.
Podelite ovaj tekst: