MILOŠ BUGARIN, PREDSEDNIK PKS: Nismo spremni za udar krize

Treba odustati od povećanja penzija i plata u oktobru, jer dosadašnje mere nisu dale zadovoljavajuće rezultate. Premijer hitno treba da organizuje sastanak sa privrednicima

Miloš Bugarin

Srbija potpuno nespremna dočekuje drugi talas krize, jer država gotovo ništa nije uradila da se pripremi za predstojeći udar. Umesto da jasno definiše strategiju i planove, vlast samo ponavlja da nas novi talas možda i neće pogoditi. Taj optimizam potpuno je neutemeljen. A nove probleme naša privreda dočekuje u mnogo lošijoj kondiciji, oslabljenija nego pre tri godine kada je kriza počela.

Ovako je u intervjuu za beogradske “Novosti”, upozorio početkom septembra predsednik Privredne komore Srbije Miloš Bugarin, naglašavajući da novi talas dočekujemo sa mnogo većim brojem nezaposlenih, ogromnom nelikvidnošću, većom inflacijom i budžetskim deficitom.

– Pitanje je dana kada će se kriza preliti i na realni sektor. Zato tražimo da što hitnije kod premijera bude organizovan sastanak sa privrednicima i predstavnicima privrednih asocijacija i banaka i guvernerom, da bismo utvrdili urgentne mere za ublažavanje negativnih efekata drugog talasa krize – istakao je Bugarin.

Opširnije u štampanom izdanju

Podelite ovaj tekst: