BRAJAN TREJSI: Smanjite poreze, pojednostavite poslovanje

Pravi cilj svake vlade, ukoliko ona želi da podstiče i stvori ekonomski prosperitet, treba da bude smanjenje prepreka koje stoje na putu preduzetnicima u procesu pokretanja novih biznisa. To zahteva smanjenje poreza, ukidanje propisa, pojednostavljenje procesa započinjanja i vođenja biznisa i pružanje podrške svima koji posluju

Brajan Trejsi

Brajan Trejsi (Brian Tracy), jedan od najpoznatijih svetskih stručnjaka u oblasti prodajne strategije i tehnike, drži svoja predavanja u Beogradu svake druge godine: u novembru 2007., zatim u oktobru 2009. a sada ga očekujemo početkom novembra 2011. godine, u organizaciji kompanije Seminar Factory. I ovoga puta očekuje se da će njegov seminar pod nazivom “Psihologija uspeha” biti veoma dobro posećen i da će mladim menadžerima Srbije govoriti o tome kako da rade na povećanju profita svojih kompanija, ali i na promociji i afirmaciji ličnih talenata i znanja.

Uoči ovogodišnjeg dolaska u Srbiju, u ekskluzivnom intervjuu za Magazin Biznis koji smo vodili posredstvom elektronske pošte, Brajan Trejsi poručuje da će u fokusu njegovog predavanja biti aktivnosti koje pojedinci i vlasnici kompanija mogu preduzeti u cilju brzog povećanja prodaje i profitabilnosti, bez obzira na privredno okruženje.

• Koji je Vaš odgovor na pitanje kako pobediti u krizi?

– Činjenica je da pojedinci nemaju nikakav uticaj na nacionalnu i međunarodnu ekonomsku situaciju. Međutim, u svakoj ekonomskoj situaciji i na svakom tržištu postoje šanse za inteligentne, kreativne i usredsređene pojedince i privrednike koji omogućavaju povećanje prodaje i profita.

Pravilo je da se brinete samo oko onih stvari nad kojima imate kontrolu do neke mere. A u svetu biznisa imate kontrolu jedino nad svojim svakodnevnim postupcima. To je ono na šta morate da usredsredite svoju energiju i pažnju. Moj seminar objašnjava ljudima kako mogu da postignu bolje rezultate u ovom polju.

Opširnije u štampanom izdanju

Podelite ovaj tekst: