НАЛЕД: Повољно инвестирање у још пет општина

Национална алијанса за локални економски развој (НАЛЕД) доделила је 26. јуна пет нових сертификата градовима и општинама с повољним пословним окружењем – Новом Саду, Крушевцу, Ужицу, Смедереву и Параћину.

naledПредседник Управног одбора НАЛЕД-а Владимир Чупић изјавио је приликом доделе сертификата у Дому Народне скупштине да сертификат о повољном пословном окружењу сада поседује 21 општина у Србији, а још 33 су у процедури. Како је рекао, општине које су добиле сертификате требало је да испуне око 100 критеријума, а оцене добијају за услове и информације које пружају инвеститорима и локалној привреди, за брзину издавања грађевинских дозвола, сарадњу са приватним сектором.

НАЛЕД је потписао и уговоре са међународим сертификационим кућама TUV из Немачке и SGS из Швајцарске, које ће се укључити у процес сертификације општина и бити задужене за оцењивање испуњености критеријума.

Министар економије Србије Небојша Ћирић рекао је да је влада до сада усвојила две трећине препорука које је добила из реалног сектора.

Опширније у штампаном издању

Podelite ovaj tekst: