До октобра 2013. године за иновативност – 2,8 милиона евра

Програм интегрисане подршке иновацијама одвијаће се кроз две компоненте. Прва је усмерена на унапређење услуга за подршку иновацијама, а друга на унапређење инструмената за финансирање иновативних активности малих и средњих предузећа

kreativnostПрограм интегрисане подршке иновацијама (Integrated Innovation Support Programme – IISP) започет је са циљем да се пружи подршка развоју малих и средњих предузећа (МСП) кроз оснаживање иновација и конкурентности. Програм траје две године, дo октобра 2013. године, а финансира га Европска унија (ЕУ) кроз ИПА претприступне фондове, са буџетом од око 2,8 милиона евра. Пројекат се заснива на унапређењу квалитета стандарда иновативних услуга на националном и локалном нивоу. Мартин Мекрејнолдс (Martin McReynolds), тим лидер Програма интегрисане подршке иновацијама, у разговору за Економетар каже да ће се програм пружања стратешке и техничке подршке сектору МСП одвијати кроз две компоненте. Прва компонента је усмерена на унапређење услуга за подршку иновацијама, ради ефикасне подршке МСП приликом развоја нових производа. Друга компонента усмерена је на унапређење инструмената за финансирање иновативних активности, у циљу развоја нових финансијских инструмената и повећања способности иновативних предузећа да користе инвестиције на бази улагања приватног капитала.
Програм ће допринети јачању институционалних капацитета за подршку иновативним МСП, пре свега кроз обезбеђивање боље повезаности МСП сектора и институција које пружају подршку пословним и иновативним активностима.

Опширније у штампаном издању

Podelite ovaj tekst: