ХИЛДЕГАР ГАЦЕК: ЕБРД подстиче развој женског бизниса

У оквиру програма ЕБРД „БАС Србија, програм Жене у бизнису”, биће додељени грантови за консултантске услуге за микро, мала и средња предузећа која воде жене. Од отварања канцеларије 2001. године, ЕБРД у српску привреду уложила више од три милијарде евра

zenski-biznisЕвропска банка за обнову и развој (ЕБРД) започела је нови програм „БАС Србија, програм Жене у бизнису”, у оквиру кога ће бити додељени грантови за консултантске услуге за микро, мала и средња предузећа која воде жене. Фокус новог БАС пројекта који ће трајати 24 месеца јесте да подржи жене у бизнису, као кључни механизам промоције одрживог развоја и да укаже на родну равноправност.

Хилдегар Гацек, директорка канцеларије ЕБРД у Србији, у разговору за Економетар каже да ће БАС пројекти оваквим предузећима помоћи да се даље развијају и имају одрживо пословање, али ће и охрабрити друге жене са исплативом пословном идејом да започну сопствени посао.

– Потенцијал жена у сектору микро, малих и средњих предузећа да допринесу економском развоју све више се препознаје у развојним плановима Србије, као и у процесу прикључивања Европској унији (ЕУ). ЕБРД БАС тим ће сарађивати са свим заинтересованим странама са намером да осигура да тај потенцијал у развоју одрживих бизниса буде реализован, каже Хилдегар Гацек.

Опширније у штампаном издању

Podelite ovaj tekst: