ПОРОДИЧНА ТРГОВИНА ЗА ТРИ ДЕЦЕНИЈЕ ПОСТАЛА РЕГИОНАЛНИ ЛИДЕР У СЕКТОРУ ТЕКСТИЛА: Настало у Ужицу, а носи се широм света

Иако по образовању немају додирних тачака са модном индустријом, Јелена и супруг Жељко Павловић, и девер Дарко, успели су да изграде респектабилну компанију „Textil” у којој тканине за колекције купују српске модне куће, фирме из региона, али и светски познати дизајнери

Добар породични и пословни однос: Јелена и Жељко Павловић

Јелена Павловић је историчар уметности, а супруг Жељко инжењер металургије. Производи породичне компаније „Textil”, у чијем менаџерском тиму је и Жељков брат Дарко, међутим, немају додирних тачака са њиховим образовањем. Наредне јесени обележавају 30 година како су, настављајући традицију, од очеве мале трговине стигли до позиције регионалног лидера у продаји и производњи тканина.

Клијенти су им еминентне српске модне куће као и оне из региона: Босне и Херцеговине, Хрватске, Северне Македоније Грчке, Бугарске… У сарадњи ни океан није препрека, те креатори од Канаде до Холандије материјал за колекције налазе управо у Ужицу.

Пре неколико година певачица Лејди Гага понела је необичну белу сукњу коју је од њихове тканине дизајнирао наш креатор Марко Митановски. Како у највећем проценту раде са домаћим клијентима, може се рећи да нема ормара у Србији без комада одеће сашивене од онога са етикетом ужичке компаније, у којој је 50 запослених.

– Жељко и ја смо заједно од студентских дана. И приватно и пословно негујемо партнерски однос, каже Јелена, што супруг уз широки осмех потврђује и вешто препушта разговор за Економетар, констатацијом да је супруга, уједно креативни директор, бољи саговорник.

До позиције највећег регионалног центра за велепродају материјала, наша саговорница каже да су прешли дуг пут.

Опширније у штампаном издању


У овом броју још и …

  • ПРОЈЕКАТ ОТП БАНКЕ ЗА ИНОВАТИВНЕ ПОДУХВАТЕ: Генератор подстиче предузетнички дух
  • КРЕДИТНА ЛИНИЈА ЗА БОЉИ ПРИСТУП ФИНАНСИРАЊУ ПРИВАТНИХ ПРЕДУЗЕЋА: За МСП у Србији, преко Интезе 15 милиона евра од ЕБРД
  • Следећи број Економетра излази 7. априла 2020.
Podelite ovaj tekst: