НЕОБИЧАН ПОЉОПРИВРЕДНИК: Уметничко певање у винограду

Борис Бабик обавља све пољопривредне радове на свом имању и у винограду на Фрушкој гори, а као талентовани тенор ангажован је у неколико београдских хорова, укључујући и хор Народног позоришта и солиста је у хору Саборне цркве

ribnjakДанас се пред свакога од нас поставља неизбежно питање: како осмислити сигурну егзистенцију за себе и породицу? Зато је сваком човеку, без обзира на стручне квалификације, препуштено да пронађе и реализује сопствени бизнис, некад и два упоредо.

Борис Бабик из Старе Пазове (рођен 1969), необичан је пољопривредник који се, углавном, бави виноградарством на обронцима Фрушке горе, од плодова разноврсног воћа прави ракију, гаји пилиће, патке, гуске. Ожењен је Иреном, учитељицом, и имају десетогодишњу ћерку Монику. Овај брачни пар води складан и миран живот, као и већина њихових суграђана, пореклом Словака, којих у Старој Пазови има приближно 6.000.

Прича можда и не би била толико занимљива да четрдесеттрогодишњи Борис напоредо са пољопривредним радовима није посвећен и певању класичне музике. Његов таленат за ову врсту уметности, упркос чињеници да је врло рано откривен, није га усмерио у правцу професионалног певања оперских арија. Рано је напустио музичку школу „Борисав Станковић“ и посветио се пословима у домаћинству.

Опширније у штампаном издању

Podelite ovaj tekst: