Плодови Србије на европској трпези

Учешћем на Међународном сајму воћарства у Берлину наши произвођачи су показали да могу да хватају корак са светом, али уз доста напора, знања и неизоставну помоћ државе

polodovi-srbijeУ Берлину је од 8. до 10. фебруара одржан „Фрут логистик”, међународни сајам воћарства, манифестација са традицијом дужом од две деценије. Међу 2.400 излагача из више од 80 земаља света своје место имала је и Србија, представљена са 22 фирме, а међу њима је било и 12 чланица Асоцијације „Плодови Србије”.

На овој великој међународној смотри наступили су воћари, повртари, расадничари, научни институти и прерађивачи воћа и поврћа који су размењивали знања и искуства у производњи, усклађивали методе гајења, проучавали различите аспекте унапређивања продукције, нове технологије и опрему у овој области исхране.

– Србија се ове године четврти пут појавила на „Фрут логистик” манифестацији и то са веома запаженим наступом – рекла је за Економетар Евица Михаљевић, координатор Асоцијације „Плодови Србије”. – Поред сајма у Москви, овај је најзначајнији када је реч о свежем воћу и поврћу, тако да је јако важно да се појавимо и представимо свету.

Опширније у штампаном издању

Podelite ovaj tekst: