ЗЕЛЕНЕ ТЕХНОЛОГИЈЕ У ДОМАЋЕМ ИТ СЕКТОРУ

Green дата центри замишљени су тако да буду употребљиви у свим пословним системима. На исти начин их могу користити и мала предузећа, са троје или петоро запослених, као и велике корпорације

it-zelene-tКомпанија Comutel, један од водећих систем интегратора у Србији, пронашла је још један начин да унапреди пословање, у складу са новим достигнућима у ИТ свету. Пратећи развој најмодерније технологије, Comutel је креирао „green“ дата центре за чување података, који су у потпуности енергетски ефикасни.

Нови green дата центри за чување података замишљени су по систему клауд компјутинга и креирани су тако да су одмах спремни и за коришћење у клауду.

„Ми сматрамо да је ово важно јер ће у будућности све на неки начин бити пренесено у клауд. Једноставно, корисници ће имати те такозване „тин“ клијенте, таблет рачунаре или неке редне станице мањег капацитета, док ће сви подаци и програми стајати негде око нас у клауду. На тај начин постижете и изузетну заштиту података, зато што не морате да бринете о back up-у и о disaster recovery-ју“, објашњава Миодраг Радуловић, директор компаније Comutel, и додаје да се коришћењем нових green дата центара постижу уштеде у пословању до чак 90 одсто, у односу на старе начине чувања података.

Опширније у штампаном издању

Podelite ovaj tekst: