Нова шанса за даме из Нишавског и Топличког округа

Удружење пословних жена Ниша, Организација за развој електронског учења „Суприма“ и Бизнис инкубациони центар покренули пројекат електронског предузетништва за жене

nova-sansaНовоотворени интернет портал еpreduzetnice.rs требало би да олакша женама Нишавског и Топличког округа да покрену свој посао, да добију пословни простор и да науче како да послују. Отворен је у оквиру пројекта „Женско е-предузетништво“ који партнерски реализују Удружење пословних жена Ниша, Организација за електронско учење „Суприма“ и Бизнис инкубациони центар, уз финансијску подршку Фондације за отворено друштво Србија.

На конференцији за новинаре у нишком Медија центру, представници ових организација су недавно објаснили да је основни циљ пројекта да се побољша економски положај незапослених жена у Нишавском и Топличком округу кроз едукацију, мотивацију и пружање могућности за запошљавање. Поред портала на којем могу да добију све информације у вези са покретањем и вођењем посла, пројекат обухвата и конкурс за доделу бесповратних средстава и простора. После обуке, која ће бити реализована у Нишу и Прокупљу, полазнице ће урадити бизнис планове, а две најбоље бизнис идеје биће награђене са по хиљаду долара, као и бесплатним коришћењем простора у Бизнис инкубационом центру у трајању од годину дана.

Опширније у штампаном издању

Podelite ovaj tekst: