LIBOR HITRI, MAGNA SEATING SRBIJA: Globalni investitor, lokalna infrastruktura

Pored fabrike u Odžacima, Magna ima pogone u Bugarskoj, Mađarskoj, Slovačkoj, Češkoj i Turskoj. Fabrika u Odžacima je šesto postrojenje koje je Magna otvorila u jugoistočnoj Evropi, a sedmo je otvoreno u Turskoj 8. oktobra, za kombinovanu proizvodnju Magna Exteriors And Interiors i Magna Mirrors

Libor Hitri

Libor Hitri

Kompanija Magna Siting (Magna Seating), poslovna jedinica kompanije Magna Internešnal (Magna International Inc.) svečano je otvorila 2. oktobra novi proizvodni pogon u Odžacima, u Srbiji. Libor Hitri (Libor Chytry), generalni direktor Magna Seating Srbija, naglašava u razgovoru za Magazin Biznis da ovim projektom Magna nastavlja da se širi u jugoistočnoj Evropi, zato što rastu zahtevi kupaca.

– Vlada Srbije, Vlada Vojvodine i Opština Odžaci bili su velika podrška Magni, kao i pouzdan i posvećen partner u procesu donošenja odluka i tokom faze izgradnje. Naprimer, opština nam je obezbedila novoosnovanu privrednu zonu i takođe pomogla sa infrastrukturnim razvojem – kaže Hitri.

• Magna Seating Srbija je dobila besplatno na korišćenje dva hektara zemljišta u opremljenoj industrijskoj zoni. Da li je to bio jedan od odlučujućih razloga za investiciju u Odžacima? Da li vam je neka od zemalja u okruženju ponudila slične pogodnosti?

– Sarađivali smo sa regionalnim i nacionalnim vladama, lokalnim savetnicima za strane direktne investicije i ambasadorom Kanade u Srbiji u stvaranju poslovnog ambijenta koji će koristiti svim uključenim stranama. Jedan deo ove saradnje bilo je obezbeđivanje zemljišta za gradnju fabrike. Takođe, opština pomaže naše postrojenje izgradnjom neophodne infrastrukture, poput pristupnih puteva.

Opširnije u štampanom izdanju


U ovom broju još i …

  • MINISTARSTVO PRIVREDE UPOZORAVA: SIEPA PRAVILA PROPUSTE: Subvencije bez adekvatne kontrole
  • “EVROPSKE REGIJE I GRADOVI U ZALETU ZA 2020.”: Srbobran u Briselu
  • BORIS VUKIĆ: APOKRIFI MENADŽMENTA (2): ”Spolja kalaj, unutra belaj”
  • PITER F. DRAKER: DRAKER IZ DANA U DAN (8): Jednostavno ili složeno poslovanje
  • Sledeći broj Magazina Biznis izlazi 20. novembra 2013.
Podelite ovaj tekst: