НАЦИОНАЛНИ ИНФО ДАН: Развој еко-иновативних производа

Предузећа која су развила ”зелени” производ, процес или услугу, могу до 5. септембра да конкуришу за програм Еко-иновације 2013. у којем могу да учествују пројекти са дугорочном тржишном стратегијом

infoЕвропска мрежа предузетништва у Србији организовала је Национални инфо дан 28. маја у Привредној комори Србије (ПКС), која је партнер Европске мреже, поводом јавног позива за Еко-иновације, који је отворен 14. маја 2013. Еко-иновације су намењене увођењу и ширењу тржишта еко-иновативних производа, а део су CIP (Competitiveness and Innovation) – програма за унaпређење конкурентности и иновативности Европске уније. Партнери Европске мреже предузетништва су и Национална агенција за регионални развој, Универзитет у Београду, Институт Михаило Пупин, Универзитет у Новом Саду, Универзитет у Нишу и Агенција за страна улагања и промоцију извоза (СИЕПА).

Кристина Ђурић, координаторка Бироа за сарадњу са ЕУ у ПКС, на отварању Националног инфо дана рекла је да свих седам партнера у Европској мрежи предузетништва у Србији низ година помажу привредницима да лакше дођу до средстава ЕУ. Предност није само новац који се добија, већ и партнерство и умрежавање са научним институцијама.

Зорица Марић, представница Министарства финансија и привреде, координатор CIP-а за Србију, рекла је да је ово последња година програма Еко-иновација, али и да је Европска комисија принуђена да ради са скраћеним буџетом.

Опширније у штампаном издању

Podelite ovaj tekst: