Предузетнице питају српске посланике

У оквиру пројекта „Предузетнице питају”, посланици водећих политичких партија у Народној скупштини одговарају на питања чланица Удружења пословних жена Србије, а сврха је да се утиче на поправљање пословног амбијента. Пројекат реализују УПЖ, наш часопис и продукцијска кућа Атлантис, уз подршку Америчке амбасаде у Србији

zelezniceУ оквиру пројекта „Предузетнице питају”, чланице Удружења пословних жена Србије (УПЖ) постављају питања и траже одговоре како би се утицало на унапређење пословног амбијента у Србији. На питања одговарају посланици у Народној скупштини у Одбору за привреду, регионални развој, трговину, туризам и енергетику, односно представници водећих политичких партија Српске напредне странке (СНС), Социјалистичке партије Србије (СПС), Уједињених региона Србије (УРС) и Демократске странке (ДС).

Предузетнице на овај начин информишу представнике партија, који утичу на доношење одлука о важним економским питањима у Србији, о ономе што их највише оптерећује у пословању. Пројекат реализује УПЖ, у сарадњи са Економетром и продукцијском кућом Атлантис, а уз финансијску подршку Америчке амбасаде у Србији. У електронској форми овог пројекта, телевизијски прилози се емитују на каналу ТВ Б92 инфо, почев од 8. марта па до краја ове године.

Прво питање у оквиру пројекта „Предузетнице питају“ поставила је Весна Пуцар Грубор, сувласница и директорка предузећа за опрему неопходну за пословање готовим новцем Вивекс Трејдинг (Vivex Trading) из Београда. Она је питала како може да се избегне пракса „награђивања“ неуредних платиша пореских обавеза отписивањем дела камате или дела дуга, те да ли је могуће награђивање оних фирми које уредно плаћају своје обавезе.

На питање су одговарали Александра Томић (СНС), Сузана Спасојевић (СПС), Драгана Ђуковић (УРС) и Иван Јовановић (ДС).

Опширније у штампаном издању

Podelite ovaj tekst: