PETI VELIKI FORUM MENADŽERA SAM: Potrebne su strukturne reforme, veći izvoz i veća štednja

Specijalni gost Petog velikog foruma, stalni predstavnik Međunarodnog monetarnog fonda u Srbiji Bogdan Lisovolik, podsetio je na tri cilja u programu MMF-a za Srbiju: da se izbegne bankarska kriza, da se obezbedi odgovarajuća fiskalna politika i da se unaprede strukturne reforme koje će omogućiti rast

Peti veliki forum menadžera Srpske asocijacije menadžera (SAM) održan je 30. septembra 2010. godine u beogradskom hotelu Zira. Ovaj redovni susret okupio je, posle letnje pauze, članove SAM-a, menadžere, poslovne ljude, prijatelje i predstavnike institucija, a specijalni gost septembarskog Foruma bio je stalni predstavnik Međunarodnog monetarnog fonda u Srbiji (MMF), Bogdan Lisovolik.

Maja Piščević, izvršna direktorka SAM-a, upoznala je prisutne sa novostima između dva foruma. Ona je istakla veoma blisku saradnju uspostavljenu u toku ove godine sa partnerskim organizacijama zemalja EU, koje imaju svoje komore i trgovinska predstavništva u Srbiji. Na samom početku leta, 9. juna, SAM je priredio tradicionalni junski susret, ovoga puta na Kalemegdanskoj terasi. Bilo je prisutno više od 250 zvanica, među kojima i premijer Mirko Cvetković i ambasador Evropske unije u Srbiji Vinsent Dežer.

– Na planu regionalne saradnje, nastavljena je izuzetno kvalitetna saradnja sa kolegama iz Hrvatske i Slovenije, a nastala je i ideja da se organizuje Biznis Forum jugoistočne Evrope, nalik regionalnom Davosu, koji bi okupio stotinu biznis lidera sa ovih prostora. Ova inicijativa naišla je na izuzetan prijem kod naših kolega u Hrvatskoj i Sloveniji, i nadamo se da će se ovaj skup održati početkom proleća i da će to biti samo prvi u nizu godišnjih susreta biznis lidera regiona – rekla je Maja Piščević.

Opširnije u štampanom izdanju

Podelite ovaj tekst: