TOMAŽ ARH, DROGA KOLINSKA: Moć robne marke Argeta Junior

Argeta je prva robna marka u BiH, Sloveniji i u Makedoniji. Drugo mesto, sa stanovišta tržišnog udela, zauzima u Srbiji, Crnoj Gori, Austriji i Švajcarskoj a u Hrvatskoj treće mesto

Tomaž Arh

Argeta Junior je prva slovenačka marka kojoj je dodeljena prestižna evropska nagrada Euro Effie u konkurenciji 29 robnih marki prisutnih na više od dva evropska tržišta. Uspeh robne marke Argeta zaokružili su i poslovni rezultati u prvih osam meseci ove godine, koji su premašili prošlogodišnje rezultate ostvarene u istom razdoblju.

Komentarišući takav uspeh, Tomaž Arh, zamenik generalnog direktora i direktor marketinga u poslovnom programu Delikatesni namazi u Droga Kolinskoj, kaže za Magazin Biznis da je Droga Kolinska strateški pristupila razvoju robne marke Argeta:

– Prvo što smo definisali kod Argete bio je jasan cilj – da Argeta bude pašteta „broj 1“ u Evropi. U isto vreme, uložili smo puno vremena, sredstava, energije u praćenje trendova u prehrambenoj industriji, uverenja o visokom kvalitetu proizvoda i sprovođenje istraživanja, da bismo znali šta o robnoj marki misle potrošači i kakva je moć robne marke – kaže Tomaž Arh.

Opširnije u štampanom izdanju

Podelite ovaj tekst: