PREDRAG BOBERA, TRIGLAV KOPAONIK OSIGURANJE: Naš prioritet je deset odsto tržišnog učešća

Idealan portfolio je onaj u kome su životno, automobilsko i ostala neživotna osiguranja podjednako zastupljeni. Naš cilj je da dostignemo taj stepen izbalansiranosti portfolija

Predrag Bobera

Predrag Bobera, diplomirani ekonomista i vrsni poznavalac tržišta osiguranja, odlukom Skupštine Triglav grupe, početkom septembra postavljen je na mesto generalnog direktora Triglav Kopaonik osiguranja u Srbiji. Pre ove visoke pozicije, Bobera je obavljao dužnost izvršnog direktora za razvoj, ocenu i preusmeravanje rizika u Triglav Kopaonik osiguranju u Srbiji.

Novi generalni direktor kaže da veruje da su najveći potencijal jedne kompanije – njeni zaposleni i zato najavljuje niz projekata za osnaživanje kadrovskog potencijala Triglav Kopaonika. U razgovoru za Magazin Biznis, Predrag Bobera ovako ocenjuje tržište osiguranja u Srbiji u ovom trenutku:

– Tržište osiguranja u Srbiji je, kada ga poredimo sa tržištima zemalja u regionu, posebno sa Slovenijom i Hrvatskom, nedovoljno razvijeno i tek mu predstoji faza snažnijeg razvoja, u skladu sa očekivanim rastom privrede uopšte i naravno, standarda građana. Snaga tržišta osiguranja se ogleda u visini premije po glavi stanovnika. Da bih ilustrovao ovo o čemu govorim, reći ću vam da je u Sloveniji premija po glavi stanovnika 1.000 evra, a u Srbiji svega 100 evra.

Opširnije u štampanom izdanju

Podelite ovaj tekst: