ПО ПОВРАТКУ ИЗ ЕНГЛЕСКЕ ПОКРЕНУО СТАРТАП СА ПРИЈАТЕЉИМА: Није знао ништа о воћу, а направио сок

Са дипломом мастера економије из Велике Британије, Лука Милачић вратио се у Србију и са пријатељима из других бранши покренуо производњу сокова од гоџи бобица и воћа са нашег поднебља: јабуке, малине и брескве

Лука Милачић

Као градско дете, Лука Милачић о пољопривреди, воћарству поготово, није знао ништа. После завршених студија економије на британском универзитету Кингстон и мастера на Вестминстеру, са 21 годином, почео је да ради у сектору некретнина у Београду. И онда, како само судбина може да одреди, обрео се у области о којој у тренутку када је почињао, данас са широким осмех каже да је имао „нула знања“.

После непуне четири године, колико је на челу малог тима који је креирао воћни пастеризовани сок „Go G“ (го-џи), када се разговара са овим двадесетшестогодишњим момком, агрономи не би могли ништа да замере на знању.

На идеју да почне производњу сока са, до пре неку годину непознатим, бобичастим плодом у Србији, пореклом из Кине, дошао је случајно.

– Током 2015. и 2016. у Србији је била експанзија гоџи бобица али се појавио проблем пласмана. Упознао сам момка од кога сам добио прве информације и практично први пут се сусрео са гоџијем.

Заинтересовао се и на интернету нашао текст о тројици момака из Британије који су успешно почели производњу сокова. На једном концерту донели су готов производ у пе-ве-це амбалажи и поставили две корпе са натписима. На једној су написали „ако вам се допада и сматрате да треба да напустимо свој посао оставите амбалажу овде“ и другој „ако вам се не допада и сматрате да треба да наставимо свој посао“.

Опширније у штампаном издању


У овом броју још и …

  • КОНФЕРЕНЦИЈА О РАЗВОЈУ ЕЛЕКТРОНСКЕ ТРГОВИНЕ У СРБИЈИ: Учешће е-трговине у БДП Србије 0,77 одсто
  • ДОДЕЉЕНА ПРИЗНАЊА АКЦИЈЕ ”НАЈБОЉЕ ИЗ СРБИЈЕ 2019”: Најбоље идеје и брендови воде српску привреду
  • АДУТИ ЗА ПОСЛОВАЊЕ У 2020. КРЕДИ АГРИКОЛ БАНКЕ У СРБИЈИ: Свакога дана радимо у интересу наших клијената и друштва
  • ОДРЖАН РЕГИОНАЛНИ СКУП О ПРОМОЦИЈИ МЕНТОРИНГ УСЛУГА ЗА ММСПП У ЗЕМЉАМА ЗАПАДНОГ БАЛКАНА: Менторске услуге користило 2.600 МСП
  • УНАПРЕЂЕЊЕ РAЗВOJА MAЛИХ И СРEДЊИХ ПРEДУЗEЋA: Нoвих 100 милиoнa динара зa жeнскo инoвaциoнo прeдузeтништвo
  • Следећи број Економетра излази 4. фебруара 2020.
Podelite ovaj tekst: