ПОРОДИЧНА ФИРМА „ТЕХНОС ПРОФИ“: Резервни делови из Ниша покрећу сложене системе

Фирма инжењера Владимира Јездића прва је у региону 1984/85. године имала нумерички прављену машину за обраду метала. Сада су из Немачке набавили једну од најсавременијих машина која ће заменити већину постојећих. „Технос профи“ израђује резервне делове за велике системе: ЕПС, РТБ Бор, „Тигар тајерс”, “Север” и за бројне друге компаније. Извози у Македонију, Бугарску, Босну и Херцеговину

Владимир Јездић

Машински инжењер Владимир Јездић обрадом метала бави се од давне 1984. године. Предузеће „Технос профи“, које се налази у нишком насељу Суви До, породична је фирма регистрована као привредно друштво за производњу, трговину и услуге. Поред Владимира и његове супруге Негице Јездић, у фирми су запослене и њихове кћерке Владана Ђурић, која је директор и Ивана Јездић која води финансије. Баве се металопрерађивачком делатношћу са сложеним облицима и конструкцијама машинских делова и у неким сегментима, као што је озубљење и израда зупчаника, спадају у водеће у Србији.

Претежна делатност предузећа је машинска обрада метала, али се бави и производњом пољопривредних машина, израдом зупчаника свих врста, брушењем зуба и термичком обрадом метала. Када је реч о пољопривредним машинама, поменимо вадилицу кромпира и другог кртоластог поврћа, која је опремљена са два наизменична осцилирајућа сита која одвајају све нечистоће и смештају чист кромпир на земљу у једном реду. Вадилица се везује за трактор и употребљива је на свим теренима са нагибом до петнаест степени.

Владимир подсећа да је његова фирма прва у региону те 1984/85. године имала нумерички прављену машину за обраду метала. Сада је набавила једну од најсавременијих машина која ће заменити већину постојећих машина. Увезена је из Немачке и ускоро ће бити стављена у функцију. Комплетан машински парк је из увоза и омогућава најсложеније процесе обраде метала – сечење, стругање, глодање. Наш саговорник истиче да су и по брушењу материјала међу водећима у Србији и објашњава да поред класичног брушења међушиљака зупчаника, упоредо брусе и бок зуба.

Опширније у штампаном издању


У овом броју још и …

  • КОНФЕРЕНЦИЈА О РАЗВОЈУ ЕЛЕКТРОНСКЕ ТРГОВИНЕ У СРБИЈИ: Учешће е-трговине у БДП Србије 0,77 одсто
  • ДОДЕЉЕНА ПРИЗНАЊА АКЦИЈЕ ”НАЈБОЉЕ ИЗ СРБИЈЕ 2019”: Најбоље идеје и брендови воде српску привреду
  • АДУТИ ЗА ПОСЛОВАЊЕ У 2020. КРЕДИ АГРИКОЛ БАНКЕ У СРБИЈИ: Свакога дана радимо у интересу наших клијената и друштва
  • ОДРЖАН РЕГИОНАЛНИ СКУП О ПРОМОЦИЈИ МЕНТОРИНГ УСЛУГА ЗА ММСПП У ЗЕМЉАМА ЗАПАДНОГ БАЛКАНА: Менторске услуге користило 2.600 МСП
  • УНАПРЕЂЕЊЕ РAЗВOJА MAЛИХ И СРEДЊИХ ПРEДУЗEЋA: Нoвих 100 милиoнa динара зa жeнскo инoвaциoнo прeдузeтништвo
  • Следећи број Економетра излази 4. фебруара 2020.
Podelite ovaj tekst: