POLONA BALOH, DOBA FAKULTET: Studiranje preko interneta sve popularnije

Poslednjih godina se za studije odlučuju mlade majke, sportisti i ljudi koji se poslovno nalaze u inostranstvu. Onlajn studije su im jedini mogući način studiranja na srpskom jeziku za sticanje evropski priznate diplome. Svi naši studenti su zaposleni, sa radnim iskustvima

Polona Baloh

Pre mesec dana je DOBA fakultet za primenjene poslovne i društvene studije Maribor organizovao svečanost u beogradskom hotelu Hajat povodom dodele diploma generaciji studenata osnovnih onlajn studija iz Srbije, u programu Poslovanje, koji su diplomirali u 2010. godini. Prisutni su bili u prilici da prate program poznatog slovenačkog pozorišnog reditelja Toneta Partljiča, koji organizuje program podela diploma i u Sloveniji već šest godina. Proslavi je prisustvovao i ambasador Slovenije u Srbiji dr Franci But.

O iskustvu u radu mariborskog DOBA fakulteta u Srbiji Polona Baloh, direktorka odeljenja ovog fakulteta u Beogradu, kaže da su studenti zaposleni ljudi, koji su se pored poslovnih i privatnih obaveza odlučili da steknu i dodatno znanje koje je neophodno za konkurentnost na tržištu.

– Odluka o ponovnom pohađanju određenih studija je dodatna velika obaveza svakog studenta i zato na DOBA fakultetu usmeravamo studije sopstvenim željama svakog pojedinca. Onlajn studije su veoma fleksibilne studije koje, pored redovnih aktivnosti tokom svake nedelje koje se od studenata zahtevaju, omogućavaju da studenti zadatke u vezi sa studijama rade u skladu sa svojim raspoloživim vremenom. Zbog vremenske fleksibilnosti studenti rasporede rad u studijama svom tempu rada. Po izveštajima u vezi sa tipičnim načinom studija naših studenata, onlajn studenti DOBA fakulteta uglavnom studiraju noću i vikendom – kaže Polona Baloh za Magazin Biznis.

Opširnije u štampanom izdanju

Podelite ovaj tekst: