EUROBANK EFG GRUPA: O PERSPEKTIVAMA REGIONALNE EKONOMIJE

Eurobank EFG grupa predstavila je u Beogradu perspektive, izazove, mogućnosti i pretnje ekonomiji i bankarskom sistemu, u okviru inicijative da takve prezentacije održi u svakoj zemlji u kojoj je prisutna

Đorđo Pradeli

I u periodu posle krize, u narednoj dekadi, globalni finansijski sektor će biti stabilan, svetska privreda će sporije rasti, kamate će rasti a bankarsko poslovanje će biti skuplje.

Ovako je Gikas Harduvelis, glavni ekonomista i direktor istraživačkog sektora Eurobank EFG grupe, procenio ekonomska kretanja i tendencije u Evropi i svetu, na skupu održanom 5. oktobra uveče u beogradskom hotelu Hajat. Naime, Eurobank EFG a.d. Beograd organizovala je događaj pod nazivom “Postkrizno globalno ekonomsko okruženje i region jugoistočne Evrope”. Ovaj događaj je deo šire inicijative Eurobank EFG grupe koja za cilj ima da predstavi perspektive, izazove, mogućnosti i pretnje ekonomiji i bankarskom sistemu svake zemlje u kojoj je prisutna, a namenjena je vladinim institucijama, lokalnoj poslovnoj zajednici, institucionalnim investitorima, velikim privatnim klijentima i medijima.

 Opširnije u štampanom izdanju

Podelite ovaj tekst: