ПРЕДУЗЕТНИЧКИ ДУХ ПОРОДИЦЕ АЛВИРОВИЋ

SAT Media Group и НАВАК – Национална возачка академија – круна су породичног бизниса којем је темеље поставио Мирко Алвировић, вишедеценијски поборник безбедне вожње и заштите учесника у саобраћају

alvirovicЖивотни пут Мирка Алвировића умногоме подсећа на помало романсиране биографије успешних људи који су на мукотрпан начин долазили до знања и звања. Када је брдовитом Балканском улицом из родног Дрвара стигао у престонички Београд, почела је истинска борба за егзистенцију и сналажење у граду са много изазова, али и, у оно време, средином шездесетих година прошлог века, поприличног изгледа да вредан човек пронађе свој пут. За себе каже да је по вокацији едукатор и то је знао још у часу када је уписао Средњу учитељску школу у Бихаћу. Несуђени учитељ изабрао је, ипак, другачије путеве образовања и уз разне физичке послове које је сам по нужди проналазио, успевао да пронађе своје место у изазову између глуме и два факултета – новинарства и књижевности.

– Сада знам да сам имао срећу што ме Београд није увукао у многобројне пороке који су вребали младе људе на сваком кораку. Истина, није их било као данас, али су ме гени сачували од искушења, а чињеница да сам морао да се изборим за егзистенцију натерала ме је да увек бирам најтеже, али и најчасније путеве – каже у разговору за Економетар Мирко Алвировић, председник компанија SAT Media Group и Националне возачке академије НАВАК.

Опширније у штампаном издању

Podelite ovaj tekst: