Први корак у бизнису – повезивање

Удруживање произвођача на локалном нивоу или у оквиру организација добар је начин за повезивање и унапређивање малог бизниса, што је потврђено на Бизнис бази одржаној на Београдском сајму од 29. новембра до 1. децембра минуле године, први пут заједно са Сајмом локалне самоуправе

povezivanjeПод слоганом „Прикључи се”, Београдски сајам је од 29. новембра до 1. децембра 2012. године био домаћин 11. Међународног сајма предузетништва Бизнис база, који је одржан први пут заједно са Сајмом локалне самоуправе. Циљ овогодишње манифестације је био да мотивише привреднике на стварање предузетничке културе, повећање иновативности и конкурентности, на друштвено одговорно пословање, али и за развој женског предузетништва. Примена нових знања, способност, одговорност, посвећеност и упорност значајни су фактори пословања који доприносе развоју малих и средњих предузећа (МСП) у свим областима привређивања, подстичући отварање нових радних места и запошљавање. Како је поручила министарка регионалног развоја и локалне самоуправе Верица Калановић на отварању сајма Бизнис база, пракса је показала да су најуспешније општине оне које имају развијену привреду, а најуспешнија предузећа она која у општинама имају добре партнере.

Овога пута представило се 300 домаћих и страних привредника и предузетника, 100 општина и градова Србије, као и велики системи и јавни сектор који имају понуду намењену сектору МСП.

Једно од централних места у Хали 1, у којој је одржан сајам, заузела је СЕДА – Регионална развојна агенција Санџака, у оквиру које су се заједнички представили град Нови Пазар, општина Сјеница и општина Тутин. Агенција СЕДА ради на интеграцији и планирању економског развоја региона, пружању помоћи почетницима у бизнису, промоцији економских потенцијала региона, привлачењу инвеститора.

Опширније у штампаном издању

Podelite ovaj tekst: