„Луна“ не зна за неуспех

Све је почело пре две деценије, кад је Биљанина мајка Снежана Спасић одлучила да шије скромне хаљине које је нудила на продају комисионима. Потом је настала „Луна“ која сада има 135 стално запослених, а у подизвођачкој производњи још 200 радника

moda„Луна“ је бренд, слоган који верно и без претеривања сублимише чврсте основе на којима се развијала данас реномирана модна кућа „Луна“ са седиштем у Пожаревцу, у власништву директорке Биљане Јовановић. Квалитетну и елегантну женску гардеробу креира четворочлани тим дизајнера, од којих је Данијела Миловановић у овој изузетно успешној фирми од њених почетака, пре две деценије. Куриозитет је да је управо Данијела била ученица Биљанине мајке Снежане Спасић, кројачице, од које и почиње необична прича о невероватном развоју „Луне“, име које је млада Биљана некако спонтано дала регистрованој фирми. Јер, име „Луна“ симболише много тога што је позитивно, а и лепо звучи.

Тако и почиње своју пословну сторију Биљана Јовановић, рођена 1970. дипломирани инжењер Факултета организационих наука у Београду, мајка две девојчице, Јелене (11) и Ане (7). Ненаметљивим тоном, млада и љупка саговорница сликовито говори о почецима и развоју модне куће „Луна“.

Пре две деценије Снежана Спасић је, шијући предивне хаљине, подстакла кћерку да усмери свој предузетнички дух баш у овом правцу. Од тада до данас „Луна“ не зна за неуспех, што потврђује и њено лидерство у производњи и продаји софистициране женске гардеробе у региону, али и у многим европским земљама. Потврду таквог успеха дају бројне награде и признања.

Опширније у штампаном издању

Podelite ovaj tekst: