SEKCIJA MLADIH PERSPEKTIVNIH LIDERA – SAMPLE: Najbolje tek dolazi

Sekcija okuplja mlade ljude koji u svojim kompanijama zauzimaju rukovodeće pozicije i koji su svojim radom pokazali potencijal za dalji profesionalni razvoj. Ideja je promovisanje liderstva i okupljanje mladih, perspektivnih menadžera, budućih lidera, ali i njihovo stvaranje

Sekcija mladih perspektivnih lidera – SAMPLE, prva i za sada jedina zvanična sekcija Srpske asocijacije menadžera (SAM), obeležila je nedavno dve godine svog rada. Nastala je kao inicijativa nekoliko mladih članova SAM-a, prvenstveno Aleksandra Poznanića i Miloša Ješića, koji su osmislili koncept sekcije, misiju i ključne ciljeve. Glavna ideja bila je pružanje podrške mladim ljudima u Srbiji da ostvare svoj maksimalni potencijal.

– Ideja nam je da promovišemo liderstvo i da okupimo mlade, perspektivne menadžere, buduće lidere, ali i da ih stvaramo – objašnjava Miro Antić, novi tim lider SAMPLE-a i generalni direktor kompanije Megaboard Soravia.

Ambiciozan početak

SAMPLE je zvanično osnovan 15. aprila 2010. godine i na početku je okupljao dvadesetak menadžera, da bi ih danas bilo 34, uz nameru da do sredine 2014. godine dostigne broj od 100 aktivnih članova.

Sekcija je nakon dve godine prošla kroz određenu transformaciju, i sada postoji takozvani Leadership (upravljački) tim koji čine četiri menadžera – Miro Antić kao tim lider, Aleksandar Poznanić, direktor marketinga kompanije Jaffa, kao njegov zamenik, Nevena Kurtović iz Direct Media PR, koordinator za PR i događaje, i Nemanja Knežević, direktor marketinga kompanije „Zlatiborac“, koordinator za članstvo i ekspanziju SAMPLE-a. Pored toga, osnovana je i Radna grupa za projekte i Samit 100 koja će se uglavnom baviti većim projektima SAMPLE-a.

Opširnije u štampanom izdanju

Podelite ovaj tekst: