SNEŽANA MATIĆ PERIĆ, PRODUKCIJSKA KUĆA ADRENALIN: Vera u domaće stvaraoce

Vrhunski kvalitet i visoki kriterijumi su principi poslovne politike Adrenalina, što mu se vraća poverenjem gledalaca koji nepogrešivo znaju da prepoznaju vredne ponude na svojim TV ekranima

Rode” su nas raznežile, “Na slovo na slovo” podsetilo na najbolje dane domaće televizije, “Ja imam talenat” pokazao toliko nadarenosti naših ljudi. Iza svih ovih i desetine drugih formata i televizijskih serija ogromne gledanosti, svojim autoritetom i doslednom poslovnom politikom stoji Adrenalin, nezavisna produkcijska kuća iz Beograda. Skoro čitavu deceniju Adrenalin je promoter televizijskih programa vrhunskog kvaliteta, bilo da je reč o svetski poznatim formatima poput serijala “Ja imam talenat“, “Piramide“, “Multimilionera“ ili, pak, o domaćim serijama “Vratiće se rode“, “Cvat lipe na Balkanu“ ili “Folku“, čiju smo pilot-epizodu videli nedavno.

Geslo poslovne politike Adrenalina da im je imperativ vrhunski kvalitet i izuzetno visoki kriterijumi prilikom ulaska u svaki projekat, deli i Snežana Matić Perić, mlada direktorka ove produkcijske kuće. Sa ogromnim prethodnim iskustvom u pružanju najraznovrsnijih marketinških usluga, sagovornica Magazina Biznis došla je pre dve godine u kuću koja je domaćem TV auditorijumu donela pouzdan kvalitet programa i postavila nove standarde kada je reč o izboru najpopularnijih svetskih formata i domaćih serija, ubedljivih “miljenica” našeg TV gledališta.

Ponuda najraznovrsnijih TV programa na svetskoj pijaci je ogromna i pitanje je poslovne politike i kriterijuma za šta će se produkcijske kuće opredeliti i predstaviti gledaocima. Forumi, sajmovi poput onih u Kanu ili Budimpešti, esnafski skupovi, mesta su gde se “trguje” TV programima. Prema rečima Snežane Matić Perić, svakom istupanju na ovakvim skupovima prethode kontakti sa većim distributerskim kućama. Razgovori sa emiterima, razmena brojnih informacija, iniciranje dijaloga, sve to podrazumeva pripremu za konačan izbor.

Opširnije u štampanom izdanju

Podelite ovaj tekst: