СИМЕНС УЛАЖЕ У РАЗВОЈ И ПРОИЗВОДЊУ МСП У СРБИЈИ

„Сајам за будуће пословне партнере – Постани Сименс добављач“ одржаће се средином октобра у Градској кући у Суботици, уз подршку Министарства привреде РС и Асоцијације малих и средњих предузећа и предузетника

simensКомпанија Сименс (Siemens) д.о.о. Београд, у сарадњи са Асоцијацијом малих и средњих предузећа и предузетника Србије и уз подршку Министарства привреде Републике Србије, организоваће „Сајам за будуће пословне партнере – Постани Сименс добављач“ средином октобра у Градској кући у Суботици. Тим поводом је у просторијама компаније Сименс на Новом Београду 16. септембра одржана конференција за медије на којој је најављено да ће Сименс уложити 10 милиона евра у развој и производњу малих и средњих предузећа у Србији.

„Ово је изузетно важан пројекат за привреду Србије. Модел који је покренуо Сименс је модел на који треба да се угледају остале компаније, а Министарство ће радити на подршци таквим идејама. Циљ Владе јесте да се створе услови и да дође до нових запошљавања. Улазимо у ново време, потребна нам је здрава економија и здраве идеје. Ово што је Сименс урадио јесте управо оно што ћемо следити и имаће пуну подршку Министарства“, истакао је Саша Радуловић, министар привреде Владе Републике Србије.

Тихомир Рајлић, генерални директор компаније Сименс д.о.о. Београд, подсетио је да Сименс послује у Србији више од 125 година и да ове године обележава и десетогодишњицу успешне производње фабрике за ветрогенераторе у Суботици.

Опширније у штампаном издању

Podelite ovaj tekst: