Како увести олакшице за самозапошљавање

Посланици водећих политичких партија у Народној скупштини одговарају на питања чланица Удружења пословних жена, а сврха је да се утиче на поправљање пословног амбијента. Пројекат реализују УПЖ, наш часопис и продукцијска кућа Атлантис, уз подршку Америчке амбасаде у Србији

olaksiceУ оквиру пројекта „Предузетнице питају”, чланице Удружења пословних жена (УПЖ) постављају питања и траже одговоре како би се утицало на унапређење пословног амбијента у Србији. На питања одговарају посланици у Народној скупштини у Одбору за привреду, регионални развој, трговину, туризам и енергетику, односно представници водећих политичких партија: Српске напредне странке (СНС), Социјалистичке партије Србије (СПС), Уједињених региона Србије (УРС), и Демократске странке (ДС).

Предузетнице на овај начин информишу представнике партија, који утичу на доношење одлука о важним економским питањима у Србији, о ономе што их највише оптерећује у пословању. Пројекат реализује УПЖ, у сарадњи са Економетром и продукцијском кућом Атлантис, а уз финансијску подршку Америчке амбасаде у Србији. У електронској форми овог пројекта, телевизијски прилози се емитују на каналу Б92 инфо, почев од 8. марта па до краја ове године.

Седмо питање поставила је Биљана Планић, власница туристичке агенције „Атос” и председница Удружење пословних жена „Визија” из Kрагујевца. Она је питала да ли постоји могућност да се уведу олакшице приликом отварања фирми, да се смање доприноси и уведу олакшице приликом самозапошљавања, као што је некада било, односно да се доприноси не плаћају у првој години рада фирме.

Опширније у штампаном издању

Podelite ovaj tekst: