ИНДУСТРИЈА МЕСА „БРАЋА ЂОКИЋ“: Братски до профита

Заокружењем процеса „од њиве до трпезе“ постигли смо јединствен квалитет производа, проширење асортимана, мање трошкове и приступачне цене, кажу браћа Бојан и Горан Ђокић

bracaСлогом, братском љубављу и поштовањем основних принципа бизниса, може се постићи много. Да је тако, потврђују својим примером и делима браћа Бојан и Горан Ђокић, власници индустрије меса „Браћа Ђокић“ из Лесковца.

– Дуго смо брат и ја, после школе, покушавали да се запослимо. Од обећања се није могло живети па смо уз помоћ родитеља одлучили да нешто променимо. Након женидбе и повременог радног ангажовања одлучили смо се за сопствени бизнис, прича за Економетар Бојан Ђокић, који је са братом Гораном отворио месару, и подсећа да су почели 1996. године, као скромна производња роштиљ меса и роштиљске свеже и димљене кобасице, које су продаване „у комшилуку“.

Данас је то, после недавног отварања нових просторија, реномирани произвођач, не само меса за роштиљ, које се највише тражи, већ више од 50 врста месних прерађевина – чајне кобасице, фино уситњене кобасице, грубо уситњене кобасице са комадима меса, свеже кобасице, димљених производа од свињског и јунећег меса, шунке, више врста салама, домаће свињске масти. Дневна производња варира, али месари овог предузећа у просеку направе око пет тона брендираног и заштићеног роштиљ меса.

Опширније у штампаном издању

Podelite ovaj tekst: