Светски стручњаци за млеко и сиреве у Сурдулици

Милан Величковић је брендирао већину својих производа, обезбедио потребне сагласности и дозволе и одскора „пакује природу“, односно најквалитетније млечне производе са Власине

sireviПородична млекара „Величковић“ из Алакинца код Сурдулице увелико се припрема за наступ на домаћем и иностраном тржишту. Власник млекаре Милан Величковић је брендирао већину својих производа, обезбедио потребне сагласности и дозволе и одскора „пакује природу“, најквалитетније млечне производе са Власине. Бели сир по традиционалној власинској рецептури, сачуваној још само у Институту за млекарство у Старој Загори у Бугарској, одскора се, захваљујући професору др Ивану Пејчевском, производи у овој млекари. Као круна свега, пристигли су сертификати о ХАСАП и ИСО 22.000 стандарду еминентне немачке куће „Декуес“. Они ће омогућити приступ квалитетних млечних власинских производа на европско и светско тржиште.

– Идемо даље и не миримо се са тим да смо постигли жељени циљ. Наше и европско тржиште стално захтева квалитетне производе спремљене по традиционалној рецептури која нуди здраву исхрану и квалитет, каже Мића Величковић, најављујући нови бренд породичне млекаре „Величковић“ – цеђено кисело млеко које је веома тражено у Бугарској и неким европским земљама.

Професор др Џон Ван Еш са Универзитета за млекарство Гелф у Торонту (Канада) каже да је без много размишљања прихватио позив да дође на југ Србије. Након двадесетак дана боравка међу дивним, вредним, искреним и поштеним људима наглашава да се није покајао:

– Овде постоје огромни потенцијали да се производе светски брендови. Наравно, уз примену науке и савремене технологије, праћењем светских трендова имаћете прођу на ексклузивна тржишта широм Европе и света. Србија има шансе да се са квалитетним брендовима, раме уз раме, нађе са познатим произвођачима – каже др Џон Ван Еш, светски признати стручњак за млеко и млечне производе, након трећег боравка и обуке запослених у породичној млекари „Величковић.

Опширније у штампаном издању

Podelite ovaj tekst: