TV SLIKE I PRILIKE: Nije vreme za odustajanje

Filmom „Nije vreme za umiranje“ Danijel Krejg se oprostio od Džejmsa Bonda, ovenčan oreolom da je producentima tokom 15 godina zaradio tri milijarde dolara. Istovremeno, smatra se da je glumac svoje bogatstvo zaokružio na 150 miliona evra

Piše: Branislava Džunov

Dostojanstveno zbogom! Sa vidnim olakšanjem Danijel Krejg se oprostio od uloge Džejmsa Bonda. U proteklih 15 godina pojavio se u pet filmova („Kazino rojal“, „Zrno utehe“, “Skajfol“, „Spektra“) o agentu 007 u službi njenog veličanstva, sa dozvolom za ubistvo… Sada je stavio tačku na svoje prisustvo u franšizi koja već decenijama pleni filmsku publiku.

Posle tri odlaganja (ako se ne računa zastoj tokom snimanja zbog Krejgove povrede), konačno se na velikom platnu pojavio špijunski triler „Nije vreme za umiranje“, u režiji Kerija Džodžija Fukunage, kod nas zahvaljujući distributeru „Taramount filmu“ iz Beograda. Mnogo je emocija zbog glumčevog odlaska, ali njemu je dosta te slave. Istina, ima on obavezu da godinu dana učestvuje u promociji filma, ali to je kao ispijanje limunade posle teškog posla. Na samom početku, pojavio se u ljubičastom sakou na premijeri u Rojal Albert holu u Londonu, pred britanskom kraljevskom porodicom. Njegov bondovski imidž nije zasenio blistave haljine snaje i svekrve, Kejt Midlton, vojvotkinje od Kembridža u pratnji princa Vilijama i Kamile Parker Bouls, vojvotkinje od Kornvola u pratnji prestolonaslednika Čarlsa, uz obaveznu ikonografiju, crveni tepih i ugledne zvanice. Uostalom, tako je i trebalo da bude. Sve po kraljevskom protokolu.

Kraj nestrpljenju

Ne može se reći da nije bilo nestrpljenja oko ovog filma. Najpre zato što ga je dugo pratio trač da nema pravog scenarija. Zatim, zbog zastoja izazvanog pandemijom korone, kada je film bio sklopljen i više se nije mogao čekati „pravi trenutak“ za plasiranje. Zbog svakovrsnih zloupotreba kojima već poodavno podleže filmska industrija, film „Nije vreme za umiranje“ se svuda pojavio u isto vreme, pa i kod nas, što je u Dnevniku RTS 1 zabeležila novinarka Sandra Perović u specijalnom video-susretu sa glavnim glumcem. On tamo negde, ona ovde negde i eto spontanog razgovora… Ali, ekskluzivno za jugoistočnu Evropu.

Opširnije u štampanom izdanju


U ovom broju još i …

  • SAŠA MARKOVIĆ, DIREKTOR PRODAJE COCA-COLA HBC SRBIJA: Pomeramo granice i u izazovnim vremenima
  • TELEKOM SRBIJA ČUVA NAJVAŽNIJU OD SVIH MREŽA – MREŽU ŽIVOTA: Nijedna vrsta ne umire sama
  • DO KRAJA SLEDEĆEG APRILA PRODUŽEN ROK ZA NOVI MODEL FISKALIZACIJE: Prelazni period startuje 1. novembra
  • JESENJI VIVALDI FORUM MOKROGORSKE ŠKOLE MENADŽMENTA: A kad se čovek vrati, pitamo zašto se vratio…
  • SVE JE U LJUDIMA – IZAZOVI SAVREMENOG HR-A: Dušeci, restoran i sladoled
  • STRUČNA PRAKSA U KOMPANIJI ASEE: Prilika za mlade stručnjake da ostanu i rade u Srbiji
  • GERALD GRÜLL, DIREKTOR MALOPRODAJE U IMMOFINANZ-U: Ritejl parkovi – nove „zvezde” maloprodajnog sektora
  • SARADNJA PRIVREDE I PKS KROZ MODEL DUALNOG OBRAZOVANJA: Mladi brže do posla, kompanije do kadrova
  • KOLIKI JE ZNAČAJ NAJVEĆE NAFTNE KOMPANIJE ZA PRIVREDU ZEMLJE: U srpski budžet NIS godišnje uplati više od 1,1 milijarde evra za poreze
  • Sledeći broj Magazina Biznis izlazi 20. novembra 2021.
Podelite ovaj tekst: