TV SLIKE I PRILIKE: Ko je kod Koje

Televizija je skupa igračka. Koliko god bila potrošena zbog česte upotrebe, rečenica je tačna i precizno određuje suštinu televizije kao medija.

Branislava Džunov

Branislava Džunov

Oni koji imaju zadovoljstvo da poseduju „malu, simpatičnu TV stanicu“, a takvih je, ne računajući nacionalne TV kanale, oko sedamdesetak u Srbiji, često će reći i da je to vreća bez dna. Vajkaju se, samo košta, ali teraju dalje. Opsesivna je to zvečka. Novinarima ništa ne zveči, oni žive sa vodom u ušima, zaslepljeni magijom prepoznavanja. Oni trezveniji posao na nekoj od lokalnih TV stanica doživljavaju kao ljubav bez pokrića, kao promašaj u izboru profesije jer ne primaju plate, nad glavama im stalno visi otkaz, a na najavljenu privatizaciju gledaju kao na debakl iz koga nema izlaza. Ni cenjeni ni plaćeni. Izvesno je da će mnoge male televizije sa neodređenim vlasničkim statusom nestati zato što nema ko da ih finansira. U TV marketing se niko ne uzda jer je to postala najslabija karika u lancu od emitera do gledaoca. Bar dok ne dođu berićetnija vremena.

Velike, komercijalne TV stanice se još uvek nekako snalaze, mada se vidljivo nateže. Štednja i siromaštvo proviruju na sve strane, sa malog ekrana, a program je, na kom god kanalu bili, jednoličan i jednobrazan. Daljinski upravljač nema nikakvu funkciju. Malo starih filmova, malo repriza i jeftina zabava koja vređa strpljenje publike. U poniranju najdublje je otišla TV Hepi čiji rijaliti šou „Parovi“ izaziva zgražavanje. Ali nema pomoći. Bez blama i srama, gura se sa „Parovima“ (proglašenim za zabavno-humoristički serijal) uz samodivljenje zbog visoke gledanosti. TV Hepi je sa Zmajem iz Šipova i njegovim domaćicama dostigla rejting koji nikada nije imala od početka postojanja. Kažu, sada su žrtva zavisti drugih televizija zato što su tako dobro kotirani. Daleko je to od svakog dobra.

Opširnije u štampanom izdanju


U ovom broju još i …

  • VESTI IZ PRIVREDNE KOMORE SRBIJE
  • PRIVREDA OČEKUJE POZITIVNE REZULTATE ZAKONA O INSPEKCIJSKOM NADZORU Siva ekonomija problem broj jedan
  • MINISTAR RASIM LJAJIĆ U VRNJAČKOJ BANJI NAJAVIO VEĆA ULAGANJA Nove investicije oko 70 miliona dinara
  • Ministri posetili štand Dunava na Sajmu poljoprivrede
  • AKTIVNOSTI SRPSKE ASOCIJACIJE MENADŽERA – SAM Menadžeri sa članovima Fiskalnog saveta
  • POSLOVNA SAZNANJA Život je kao reka
  • VEŠTINA KOMUNIKACIJE Dobro naciljajte svoje ciljeve
  • DR VESNA MATIĆ: FINANSIJE SRPSKE (1) Kosta Cukić – otac srpskog dinara
  • Sledeći broj Magazina Biznis izlazi 20. juna 2015.
Podelite ovaj tekst: