MESEČNI HOROSKOP ZA POSLOVNE LJUDE: Šta kažu zvezde za biznis u maju

Ovan

Sve će biti u vašim rukama, koliko budete hteli i koliko se budete trudili toliko ćete i dobiti ovog meseca. Sunce je u polju finansija veći deo meseca, pa možete da naplatite ono što ste zaradili. Budite vredni, preokupirajte se praktičnim stvarima, ne gubite vreme na sitnice. Ne zaboravite da uvek ima prepreka.

Bik

Prilično dobar mesec. Retrogradni Merkur vam se pojavljuje krajem maja, a pre toga imate veoma povoljan period. Na poslovnom planu ćete iskočiti u prvi plan i zauzećete ono mesto koje želite. Ako vam bude potrebno malo sreće da ostvarite neke ciljeve, ne brinite, planeta Jupiter je tu da vam pripomogne. Što se finansija tiče, imaćete mnogo više novca nego što možete da potrošite.

Blizanci

Ovo je mesec u kojem ćete najviše razmišljati o tome zašto vam poslovi ne idu onako kako biste hteli. Ovo je period komunikacije, analize, papirologije i zastoja. Razlog za to je što će se vaš vladalac, retrogradni Merkur, kretati unazad sve do 11. juna. Tek potom će ponovo krenuti pravim putem. Zato nemojte da pravite dugoročne planove. Budite otvoreni za promene koje se pojavljuju iznenada.

Rak

Ako ste imali težak period, on je iza vas, zaboravite ga. Ako je period iza vas bio dobar, ovaj koji vam dolazi će biti još bolji. Budite vredni, pametni, razmišljajte, smišljajte, verujte u svoje ideje. Jedino ćete imati manji problem u komunikaciji sa poslovnim partnerima ili saradnicima. Da biste to izbegli, potrudite se da im jasno prenesete ono što treba da rade.

Lav

Lavovima ovog maja podršku pružaju Venera i Merkur. Prolaze kroz polje karijere i otvaraju vrata uspeha. Mesec je povoljan kako za one koji već rade, jer postoji mogućnost napretka, tako i za one koji traže posao. Zato dajte sve od sebe da radite ono za šta ste odgovorni jer će vam poslovi ići od ruke. Širite saradnju sa drugim ljudima jer će dobra komunikacija biti pola uspešnog posla.

Devica

Ovo je vreme kada će se device vraćati u prošlost i razmišljati da li su povlačile dobre poteze. Poslovni aspekti su bolji u prve tri nedelje maja, jer će kasnije retrogradni Merkur da ometa planove. Zato radite vredno i marljivo u prve dve trećine maja, a onda ćete imati dovoljno vremena za razmišljanje. Mlađe Device mogu da razmisle o poslovima sa inostranstvom koji bi se mogli uspešno realizovati.

Vaga

Finansijski bi trebalo da stojite bolje nego prethodnih par meseci. Prilike su dobre jer Jupiter, vladar vašeg posla, daje šansu da naplatite vaš rad. Budite vredni, stupajte u kontakt sa što više ljudi koji bi vam mogli biti od koristi, a i vi njima. Sklapajte ugovore, pregovore, dogovore. Krajem meseca Merkur kreće u retrogradni hod, pa će tada biti malo lošiji poslovni period.

Škorpija

Ovoga maja će vas dočekati i planirani i neplanirani troškovi. Pare ćete trošiti mnogo brže nego što ih zarađujete. Krajem meseca se može očekivati smirenje te “turbulencije”, ali ne neki specijalni boljitak. Što se posla tiče, sve će funkcionisati kao i do sada. Ovo će biti jedan od onih tipičnih meseci kada se sve gotovo rutinski odvija, samo će finansije iskočiti iz tog mirnog stanja.

Strelac

Tokom ovog meseca su vam zvezde naklonjene. Ako radite pojačano svi će primetiti boljitak i napredak u vašem radu. Ali, to ne znači da treba da budete zadovoljni postignutim. Dajte sve od sebe da pokrenete nešto novo i da uložite u neke projekte za budućnost. Najgore je da ne iskoristite potencijal koji imate, a već nekoliko puta vam se to dešavalo i zbog takvih situacija ste bili nezadovoljni.

Jarac

Ovaj maj je odličan za pokretanje novog biznisa i novih projekata. Što se tiče standardnog posla, tu ne očekujte nikakvo poboljšanje. Čak su moguće i neprijatnosti na poslu. To neće biti rezultat lošeg rada, već posledica sukoba sa kolegama ili partnerima. Što se finansija tiče, moguće su tenzije tokom meseca. Kako se mesec bliži kraju, tenzije će rasti, pa budite štedljivi.

Vodolija

U maju se na poslu ne očekuju velike promene i poboljšanja, ali ni pogoršanja. Sve će ići po dosadašnjem šablonu. Što se tiče finansija, ni tu neće biti nekih većih problema. Radite i sigurno će neko znati to da ceni i da vas nagradi. Kako se približava kraj meseca, vaša poslovna energija će rasti i tada možete da razmislite o novim poslovima i projektima.

Ribe

Maj bi mogao da bude jako dobar na polju finansija. Na vama je da pametno raspolažete novcem i da ne pravite neplanirane troškove. Što se tiče poslovnih prilika, sve bi trebalo da bude dobro od početka do kraja meseca. Zato iskoristite ovaj dobar period. Ako vam se pruže neke poslovne prilike, mogućnost za saradnju ili novi poslovni projekat, obavezno ih prihvatite.

Opširnije u štampanom izdanju


U ovom broju još i …

  • VESTI IZ PRIVREDNE KOMORE SRBIJE
  • PRIVREDA OČEKUJE POZITIVNE REZULTATE ZAKONA O INSPEKCIJSKOM NADZORU Siva ekonomija problem broj jedan
  • MINISTAR RASIM LJAJIĆ U VRNJAČKOJ BANJI NAJAVIO VEĆA ULAGANJA Nove investicije oko 70 miliona dinara
  • Ministri posetili štand Dunava na Sajmu poljoprivrede
  • AKTIVNOSTI SRPSKE ASOCIJACIJE MENADŽERA – SAM Menadžeri sa članovima Fiskalnog saveta
  • POSLOVNA SAZNANJA Život je kao reka
  • VEŠTINA KOMUNIKACIJE Dobro naciljajte svoje ciljeve
  • DR VESNA MATIĆ: FINANSIJE SRPSKE (1) Kosta Cukić – otac srpskog dinara
  • Sledeći broj Magazina Biznis izlazi 20. juna 2015.
Podelite ovaj tekst: