Униформа – визуелни идентитет фирме

Једнообразност у облачењу одаје слику озбиљности фирме, кажу у нишкој конфекцији са традицијом коју наставља шеста генерација Јевтића

jefticРадиша Јевтић и његови синови Игор и Иван, из Ниша, настављају шнајдерску традицију породице која се протеже кроз шест генерација Јевтића. Почео је прадеда Радишиног оца Ђура у селу Азбресница у општини Мерошина. Била је то скромна кројачка радња која је само пружала услуге муштеријама. Много година касније, ратне 1999. основана је породична фирма „Јевтић конфекција“ која је регистрована као самостална занатска радња. Фирма је убрзо постала позната по свом специфичном програму – изради радних одела и мушке конфекције од квалитетних материјала.

За разлику од модне конфекције, униформа има сужену могућност избора материјала, па су Јевтићи акценат ставили на дизајн и креацију модела. У избору материјала води се рачуна о намени – за медицину се шију искључиво од памука, али за униформе које су изложене дејству тзв. агресивне средине, бира се кепер ткање, односно, WORKMAN – диолен тканина састава 65 посто памук, 35 процената полиестер. Реч је о јединој мешавини која се искувава на сто степени, уз минимално скупљање, без деформације и без губитка боје.

Радиша Јевтић каже за Економетар да је фирму препустио сину Игору који је пре годину дана у Лесковцу стекао диплому инжењера конфекције.

Опширније у штампаном издању

Podelite ovaj tekst: