СПЕЦИЈАЛНЕ ВРСТЕ ЖИЦА: Ограде за тениске терене

Породица Небојше Радовановића из Аранђеловца производи плетене поцинковане, пластифициране и бодљикаве жице свих димензија и боја. Купци су из свих крајева Србије, а однедавно и из Црне Горе

jevticМашински техничар Небојша Радовановић из Аранђеловца радио је пуних 13 година у ЈКП „Букуља“ као пословођа и на одржавању машина и возног парка. У породични бизнис кренуо је 2006. године када је основао предузеће „Жица монт“ за производњу плетене поцинковане, пластифициране и бодљикаве жице свих боја и димензија, стубова за ограде и шпалире, а одрађује посао и уградње и бесплатног превоза до свих места Србије.

– Сваки почетак у послу је тежак, па тако и мој – каже Небојша за Економетар. Породични бизнис започео сам на машини коју сам конструисао и ручно израдио. Касније, када је посао добро кренуо, подигао сам кредит у банци и купио најмодернију машину за пластифицирање жице, чија је цена 10.000 евра. Из Мађарске сам 2007. године набавио за 20.000 евра аутоматску машину за плетење жице. За нови комби платио сам 9.000 евра. Доста пара сам уложио и за машине, неопходне за монтажу ограда, бушење рупа, крчење терена и бетонирање – вели наш саговорник.

У послу, протеклих година и без годишњег одмора, Небојши драгоцену помоћ пружа супруга Весна, која је дипломирала на ФОН-у у Београду, и отац Предраг. Ћерка Милица (13) и син Бранислав (8) укључиће се у породични бизнис кад мало одрасту. Током сезоне преко Омладинске задруге увек се нађе неколицина младих радника за помоћ приликом уградње жичаних ограда.

Опширније у штампаном издању

Podelite ovaj tekst: