„Макробиотик“ – здрав породични бизнис

Од продаје здравих производа ова фабрика, лоцирана у Калуђерици, годишње остварује два милиона евра прихода. „Макробиотик“ ускоро отвара нови велики погон у Пожаревцу

makrobiotikaМирослав Радојичић, педесетдеветогодишњи некадашњи хидрограђевински инжењер, припада посебној врсти српских предузетника. Не само зато што је своју филозофију живота и рада претворио у један од најуспешнијих бизниса – производња, прерада и продаја макробиотичке хране – већ и по учешћу у едукацији својих суграђана. Наш саговорник већ две деценије држи предавања о здравом животу, а његова компанија издаје часопис „Живети здравије“ чија је цена само 59 динара.

Посвећеник свему што је природа дала човеку, овај јединствени предузетник, у разговору за Економетар, истиче да је управо природа дала и обрасце како би људи требало да се понашају, поштујући поставке које су у складу са њеним законима.

Мирослав Радојичић је још пре двадесет три године осмислио производњу и прераду макробиотичких производа. Било је то време кад се о овој храни практично ништа, или сасвим мало знало у нашој земљи. Како је сваки почетак тежак и захтева максималну посвећеност послу, умни напор и стрпљење, Радојичић је овај задатак прихватио као природно стање и као нешто што воли да ради.

Вредносни принципи Мирослава Радојичића, природно, имали су за резултат да се фирма „Макробиотик“ после више од две деценије развила у велику породичну компанију чија делатност обухвата малопродају, велепродају, издаваштво, едукацију. Из њиховог погона у Калуђерици излази годишње приближно 3.000 врста производа.

Опширније у штампаном издању

Podelite ovaj tekst: