VEČE SA DRAGOLJUBOM DAMLJANOVIĆEM: Ključ uspeha je u dobroj ekipi

Dragoljub Damljanović, menadžer godine 2017. u izboru SAM-a i potpredsednik kompanije Shneider Electric za 14 tržišta jugoistočne Evrope, veliku razvojnu šansu Srbije vidi u tri grane: poljoprivredi, i to u organskoj proizvodnji, IT sektoru i turizmu. Kad je o poslu reč, uveren je da je dobar onaj menadžer koji ume da napravi dobre timove

Dragoljub Damljanović i Dejan Ranđić

Srbija ima šansu da zahvaljujući novoj industrijskoj revoluciji – digitalizaciji – nadoknadi izgubljeno vreme devedesetih. Možemo pametno da iskoristimo priliku, ali treba da radimo na tome da prodajemo ideje, a ne da pravimo samo neke ‘parčiće’. Teško je, ali je moguće, i neke firme su uspele u tome. Zaposleni u Shneider Electric-u u Novom Sadu su već pet godina zaredom najbolji tim u celoj kompaniji – kaže Dragoljub Draža Damljanović, menadžer godine 2017. u izboru Srpske asocijacije menadžera i potpredsednik kompanije Shneider Electric za jugoistočnu Evropu. On je i predsednik Francusko-srpske privredne komore, ali i, kako sam kaže, suprug, otac, kolega, drugar.

Razgovor sa Dragoljubom Damljanovićem je vodio 7. maja Dejan Ranđić, generalni direktor DNA Communica-tion, u okviru tradicionalnog događaja „Veče sa…“ u novobeogradskom hotelu Crowne Plaza, u organizaciji Srpske asocijacije menadžera.

Menadžer iz javnog sektora

U svojoj karijeri Dragoljub Damljanović je promenio 11 pozicija iako je radio u svega dve kompanije – EPS Distribuciji i Shneider Electric-u.

„Mislim da svake tri do četiri godine treba promeniti poziciju kako bi se išlo dalje“, kaže Damljanović, po obrazovanju diplomirani inženjer elektrotehnike (beogradski ETF).

Jedini je menadžer godine, od šest koliko ih je SAM proglasio, koji je radio u javnom sektoru, u EPS-u. O tome može li se biti dobar menadžer u javnom sektoru, Damljanović kaže:

„U mnogim firmama javnog sektora ima dobrih menadžera, ali nema ih tamo gde je primat uzela politika.

Opširnije u štampanom izdanju


U ovom broju još i …

  • ARTUR TUREMKA: Da potrošači mogu da plate elektronski gde god požele
  • REVIZIJA I RAČUNOVODSTVO: Šta donosi Multilateralna BEPS konvencija
  • ISKOSA GLEDANO: Ko je naš Jirgen Reš?
  • POSLOVNA SAZNANJA: Menadžerske muke
  • TV SLIKE I PRILIKE: Hej, lepi momče, nemoj to da radiš!
  • Sledeći broj Magazina Biznis izlazi 20. juna 2018.
Podelite ovaj tekst: