VEČE SA MARIJOM DESIVOJEVIĆ CVETKOVIĆ I MIŠOM LUKIĆEM: Snagom volje može da se postigne sve

Viši potpredsednik Delta holdinga, triatlonac sa titulom „ironman“, Marija Desivojević Cvetković bila je gost Miše Lukića, najboljeg menadžera po izboru SAM-a za prethodnu godinu, na specijalnom događaju priređenom za članove SAM-a. Dvoje uspešnih menadžera razgovarali su u formi originalnog „talk show“ o tome kako postići uspeh, da li greške treba kažnjavati ili nagrađivati, motivaciji, gradnji poslovne kulture…

Marija Desivojević Cvetković i Miša Lukić

Triatlon je, složiće se mnogi, najteža sportska disciplina, a uspešno učešće u ovoj trci smatra se pravim životnim podvigom. Na poleđini medalje sa trke na kojoj je Marija Desivojević Cvetković stekla titulu „ironman“, što znači da ju je i uspešno završila, pisalo je: „Ovo nije šoljica čaja“, što mnogo govori o toj disciplini ali i onima koji se njome bave. Izučavajući Marijinu biografiju Miša Lukić, prošlogodišnji nosilac titule najbolji menadžer u izboru SAM-a, zaključio je da i njen život umnogome podseća na triatlon – majka je dva dečaka, uspešna poslovna žena u top menadžmentu Delta holdinga i aktivni sportista.

Energija se vraća

Na njegovo pitanje šta smatra svojim najvećim uspehom koje je postavio na početku „talk show“ razgovora „Veče sa Marijom Desivojević“, koji je SAM organizovao za svoje članove 29. maja, ona je odgovorila da je to upravo „doktorat iz žongliranja, odnosno mogućnost da sve te stvari uspešno radi istovremeno i da se ne oseća prazno i umorno već da je potpuno zadovoljna svojim životom“.

– Što više energije trošim to je više imam. I tu poruku pokušavam da prenesem i drugima – kaže ona.

Medalju sa trke je, kako kaže, posvetila svojim klincima „da mogu da se hvale da je njihova mama „ironman“, da teže najvećim dostignućima i da sve mogu da postignu ako dovoljno snažno žele“.

– Sportom sam aktivno počela da se bavim tek sa 37 godina, nisam znala ni profesionalno da plivam. Odlučila sam da vidim šta čovek može da postigne snagom svoje volje, a ne snagom svojih mišića. Zaključak je da snagom volje i disciplinom čovek može da postigne sve u životu – kaže Marija i dodaje da joj je najveća motivacija da svojim postupcima motiviše druge da ostvaruju svoje ciljeve.

Opširnije u štampanom izdanju


U ovom broju još i …

  • OBELEŽEN SVETSKI DAN ZAŠTITE ŽIVOTNE SREDINE – 5. JUN: Priroda i čovek – sinergija odgovornog sveta
  • POSLOVNI BAROMETAR KOMPANIJE KRESTON MDM: Trgovina i dalje najprivlačnija
  • DOMINO EFEKAT SA DUVANSKE NA DRUGE INDUSTRIJE Danas duvan, a sutra čokolade, pića, hrana
  • MOBILNA BIOMETRIJA U FINANSIJSKIM USLUGAMA – OKVIR OD PET FAKTORA: Novo istraživanje Mastercarda i Oksforda
  • MENADŽERSKI VODIČ: Umetnost oslobađanja suvišnih stvari
  • POSLOVNA SAZNANJA: Zdrav razum
  • SAVREMENE TEHNOLOGIJE I DIGITALNO BANKARSTVO Utakmica između nteh kompanija i banaka
  • DR ISAK ADIŽES: UPRAVLJANJE PROMENAMA (1): Kako da razlikujem pravi problem i rešenje od pogrešnih
  • Sledeći broj Magazina Biznis izlazi 20. jula 2017.
Podelite ovaj tekst: