VLADIMIR BOŠKOVIĆ: Nastavljamo dalji organski rast

Kraj ovog proleća i početak leta doneli su nam mnogo bolje rezultate i veće interesovanje klijenata za svim našim uslugama. Rezultati koje smo ostvarili u prvoj polovini godine su veoma ohrabrujući, pa očekujemo da ćemo u 2021. godini ostvariti za oko 30 odsto bolje rezultate od inicijalno planiranih

Vladimir Bošković

Vladimir Bošković

Već godinama je konkurencija na domaćem bankarskom tržištu izuzetno velika, svedoci smo aktuelnih ukrupnjavanja, a naša želja je da u periodu koji sledi nastavimo sa što većim organskim rastom. To je izuzetno zahtevan zadatak, ali verujem da ćemo uz dodatno unapređenje kvaliteta svih naših usluga uspeti da iz meseca u mesec ostvarujemo naše ambiciozne ciljeve.

Ovako je Vladimir Bošković, od 2. avgusta predsednik Izvršnog odbora Sberbank Srbija, odgovorio na naše pitanje o tome na kakve izazove računa na bankarskom tržištu Srbije i kako će ih rešavati.

– Na sreću, virus Covid-19 za našu banku i njeno poslovanje već dosta dugo ne predstavlja najznačajniji poslovni izazov. Zahvaljujući timskom duhu, odgovornosti i posvećenosti, uspeli smo da tokom 2020. i prve polovine 2021. godine značajno reorganizujemo svoje poslovanje, da ga veoma brzo prilagodimo aktuelnom trenutku i nastavimo da pružamo usluge, vodeći računa o zdravlju i bezbednosti i naših klijenata i naših zaposlenih, kaže Bošković i naglašava da je Sberbanka pokazala izuzetnu fleksibilnost i prilagodljivost:

– Svi naši timovi bukvalno su se preko noći prilagodili novom načinu rada i novoj realnosti. Naš najveći izazov sada je – kako da klijentima pružimo još kvalitetnije, dostupnije i povoljnije usluge.

• Koliko je za Sberbank Srbija važna trgovinska i privredna saradnja između Srbije i Ruske Federacije, kao i sporazum o trgovinskoj saradnji koji postoji između dve zemlje?

– Naša banka već tradicionalno predstavlja sponu i most partnerstva između Srbije i Ruske Federacije, odnosno između naše dve privrede. Puno je kompanija i preduzeća u Srbiji koji izvoze u Rusiju ili sarađuju sa tamošnjim partnerima.

Opširnije u štampanom izdanju


U ovom broju još i …

  • DIGITALNOM TRANSFORMACIJOM DO BOLJEG KORISNIČKOG ISKUSTVA: Digitalna budućnost sa Banca Intesa
  • ISTRAŽIVANJE IMMOFINANZ-a, VODEĆEG INVESTITORA U OBLASTI KOMERCIJALNIH NEKRETNINA NA TRŽIŠTU CIE: Kupovne navike potrošača se nisu značajno promenile tokom pandemije
  • AMERIČKA KOMPANIJA ROCKWELL AUTOMATION OTVORILA KANCELARIJU U BEOGRADU: Automatizacija je srce moderne industrije
  • KAKO SE KREIRA IMIDŽ I REPUTACIJA: Igraj i pobedi
  • SANJA MILAKOVIĆ KOLUNDŽIJA, PRINCIPAL, EXECUTIVE GROUP: Održivo poslovanje u prvom planu, a ne samo profit
  • SRPSKA ASOCIJACIJA MENADŽERA – KAKO JE DOBRO VIDETI VAS OPET: Junski susret 2021. u znaku jubileja
  • DRUGAČIJE LICE SALCBURGA: Berba jagoda ispod Alpa
  • TV SLIKE I PRILIKE: Olimpijske igre u Tokiju između troška i iznenađenja
  • Sledeći broj Magazina Biznis izlazi 20. septembra 2021.
Podelite ovaj tekst: