Svaki dan imaš priliku da promeniš svet

Marijana Agić Molnar je Sašu Savića uživo upoznala pre šest godina, kada je IAA – najveće strukovno udruženje marketara u Srbiji, pokrenulo Akademiju.

Marijana Agić Molnar u online razgovoru sa Sašom iz Amerike

Organizatori su tada Sašu zamolili da dođe iz Amerike i da ispriča šta radi. On je seo u avion, održao je juniorima predavanje o marketingu u Americi, seo opet u avion i vratio se kući u Njujork.

Sa Sašom Savićem, koji je Chief Executive officer u američkoj kompaniji Mediacom US već deset godina, i koji je vodeći marketar u svetu sa prostora bivše Juge, 16. juna uveče “Late Night Talk” onlajn razgovor je vodila Marijana Agić Molnar.

Sašu je najuglednija američka institucija EdWeek izabrala ove godine, po drugi put, za menadžera godine u oblasti advertajzinga u SAD, što je priznanje koje niko iz regiona Balkana do sada nije dobio.

Iako je ovenčan takvim priznanjima, ovaj vrhunski marketinški delatnik govorio je veoma jednostavno, uz mnogo duhovitosti i neposrednosti u kazivanjima. Struktura projekata i klijenata agencije Mediacom i Sašin rad su impresivni, a njegova poruka jednostavna: za svaki posao i karijeru 90 odsto je važno da te interesuje to što radiš i da puno radiš, a samo 10 odsto je reč o okolnostima.

“Nisam planirao ovu karijeru, niko normalan ne planira da bude medija planer. Hteo sam da se bavim interesantnim stvarima: radio, TV, film. Međutim, počeo je rat, otišao sam iz Sarajeva 1991. godine u Prag i tamo sam tražio sebe prvih šest meseci, jer nisam znao šta da počnem. Predložili su mi da se bavim reklamama, koje sam ja i ranije pravio u Sarajevu, za CocaColu, Nestle i druge kompanije. U to vreme je američka firma McCan Erickson (Meken) tražila media planere”.

Opširnije u štampanom izdanju


U ovom broju još i …

  • DIGITALNOM TRANSFORMACIJOM DO BOLJEG KORISNIČKOG ISKUSTVA: Digitalna budućnost sa Banca Intesa
  • ISTRAŽIVANJE IMMOFINANZ-a, VODEĆEG INVESTITORA U OBLASTI KOMERCIJALNIH NEKRETNINA NA TRŽIŠTU CIE: Kupovne navike potrošača se nisu značajno promenile tokom pandemije
  • AMERIČKA KOMPANIJA ROCKWELL AUTOMATION OTVORILA KANCELARIJU U BEOGRADU: Automatizacija je srce moderne industrije
  • KAKO SE KREIRA IMIDŽ I REPUTACIJA: Igraj i pobedi
  • SANJA MILAKOVIĆ KOLUNDŽIJA, PRINCIPAL, EXECUTIVE GROUP: Održivo poslovanje u prvom planu, a ne samo profit
  • SRPSKA ASOCIJACIJA MENADŽERA – KAKO JE DOBRO VIDETI VAS OPET: Junski susret 2021. u znaku jubileja
  • DRUGAČIJE LICE SALCBURGA: Berba jagoda ispod Alpa
  • TV SLIKE I PRILIKE: Olimpijske igre u Tokiju između troška i iznenađenja
  • Sledeći broj Magazina Biznis izlazi 20. septembra 2021.
Podelite ovaj tekst: