VADIM SMIRNOV: Trendovi su bolji, realizovaćemo sve naše investicije

Ostajemo optimisti i ne odustajemo od naših ključnih projekata, kako u biznisu, tako i u društvenoj odgovornosti. Brzo se prilagođavamo, ažuriramo svoje planove i sve je usmereno na razvoj i nova ulaganja. Nastavljamo da svoj uspeh delimo sa zajednicom u kojoj poslujemo, da ulažemo u mlade ljude i digitalizaciju

Vadim Smirnov

Vadim Smirnov

Prošle godine smo u poslovanju imali dva udarca – pad cena nafte i pandemiju. U takvim uslovima kompanije obično idu na smanjenje troškova i optimizaciju poslovanja i uglavnom se fokusiraju na kor biznis. Međutim, iako smo smanjivali budžet, mi nismo odustali od strateškog opredeljenja i od projekata koje kontinuirano realizujemo već godinama i po kojima smo prepoznatljivi. Zato smo u društveno odgovorne projekte u 2020. godini uložili više od 290 miliona dinara, a prioritet je bila podrška zdravstvenim ustanovama i obrazovnom sistemu. NIS je jedan od najvećih socijalnih investitora u Srbiji – kroz različite društveno odgovorne projekte, od 2009. godine do sada uloženo je više od 4,1 milijarde dinara, kaže Vadim Smirnov, zamenik generalnog direktora Naftne industrije Srbije (NIS), u razgovoru za Magazin Biznis.

Smirnov objašnjava da je strateško opredeljenje NIS-a da ulaže u društveno odgovorne projekte koji su podrška ekonomskom i socijalnom razvoju lokalne zajednice, da podržava obrazovanje, nauku i mlade talente, sport, kulturu i umetnost, filantropske i humanitarne akcije.

• Izdvajate značajna sredstva i realizujete vredne projekte. Koji biste od projekata izdvojili, kojim ste posebno zadovoljni?

– Svi programi su nam važni. Na primer, „Zajednici zajedno“ je program društvene odgovornosti koji NIS sprovodi u saradnji sa lokalnim zajednicama u Srbiji od 2009. godine. Od tada je podržano više od 1.000 projekata i uloženo 1,4 milijarde dinara u projekte od značaja za razvoj kulture, obrazovanja i nauke, sporta, javnog zdravlјa, socijalne zaštite i zaštite životne sredine.

Foto: Igor Pavićević

Opširnije u štampanom izdanju


U ovom broju još i …

  • DIGITALNOM TRANSFORMACIJOM DO BOLJEG KORISNIČKOG ISKUSTVA: Digitalna budućnost sa Banca Intesa
  • ISTRAŽIVANJE IMMOFINANZ-a, VODEĆEG INVESTITORA U OBLASTI KOMERCIJALNIH NEKRETNINA NA TRŽIŠTU CIE: Kupovne navike potrošača se nisu značajno promenile tokom pandemije
  • AMERIČKA KOMPANIJA ROCKWELL AUTOMATION OTVORILA KANCELARIJU U BEOGRADU: Automatizacija je srce moderne industrije
  • KAKO SE KREIRA IMIDŽ I REPUTACIJA: Igraj i pobedi
  • SANJA MILAKOVIĆ KOLUNDŽIJA, PRINCIPAL, EXECUTIVE GROUP: Održivo poslovanje u prvom planu, a ne samo profit
  • SRPSKA ASOCIJACIJA MENADŽERA – KAKO JE DOBRO VIDETI VAS OPET: Junski susret 2021. u znaku jubileja
  • DRUGAČIJE LICE SALCBURGA: Berba jagoda ispod Alpa
  • TV SLIKE I PRILIKE: Olimpijske igre u Tokiju između troška i iznenađenja
  • Sledeći broj Magazina Biznis izlazi 20. septembra 2021.
Podelite ovaj tekst: