U POSETI TRGOVINSKOM LANCU DELEZ BELGIJA: Zdrav put sveže hrane

Uz kvalitet i asortiman proizvoda, kompanija Delez u Belgiji posebnu pažnju posvećuje i uređenju prodavnica: „Ljudi vole svežu, kvalitetnu hranu, koja je lepo sortirana i pregledna za izbor“, saglasni su menadžeri Deleza i obećavaju da će istu strategiju primeniti i u srpskom Maksiju

Brisel, jedno od važnih administrativnih sedišta Evropske unije (Evropska komisija i Savet Evropske unije) i sedište NATO, glavni je grad Belgije u kojem živi oko 1,1 milion stanovnika. U Briselu se nalazi i centrala velike trgovinske kompanije Delez koja je početkom marta ove godine potpisala ugovor o kupovini srpskog trgovinskog lanca Delta Maksi. Dok, s jedne strane, kompanija Delez očekuje odobrenje srpske Komisije za zaštitu konkurencije da može u potpunosti da počne upravljanje trgovinskim lancem Maksi, a s druge, dok potrošači u Srbiji čekaju da vide šta će Delez ponuditi u trgovinama Maksi, kao novi vlasnik, grupa beogradskih novinara imala je priliku da krajem juna poseti Brisel i kompaniju Delez. Kako bi moglo da glasi poslovno geslo trgovinskog lanca Delez?
Zdravo, sveže, provereno i sigurno – moglo se čuti od svakog člana tima menadžmenta kompanije Delez grupe. Odlična organizacija poslovanja, od dobavljača, preko distribucije do polica u radnjama svih formata (malih, srednjih, velikih i megamarketa) – to je nešto što se moglo videti u Delezu u Briselu. Trebalo bi to isto očekivati i u Srbiji, čim stigne odobrenje antimonopolske komisije, a kada će to biti – niko krajem juna nije znao da kaže.

Opširnije u štampanom izdanju

Podelite ovaj tekst: