АДАМАНДИОС ХАЏИСТИЛИС: Штитимо предузетнике и бизнис

Предузетници, микро, мала и средња предузећа имају перспективу и требало би да буду локомотива развоја економије. Акса група је светски лидер у осигурању, имамо знање и искуство у идентификовању и процени ризика којима је изложен мали и средњи бизнис. Желимо да будемо њихови партнери. Чињеница да 60 одсто њих нема полису осигурања, представља велики ризик

grkКомпанија Акса (АXА) осигурање послује је Србији од 2010. године. Након аквизиције компаније Креди Агрикол Лајф (Сredit Аgricole Life), почели су да развијају ИТ систем, техничке капацитете и да повећавају број запослених, привлачећи квалитетне кадрове. Следеће, 2011. године добили су лиценцу за обављање послова у неживотном осигурању и у претходне две године радили су на развоју обе компаније. Адамандиос Хаџистилис (Аdamantios Chatzistylis), директор Акса осигурања у Србији, подсећа, у разговору за Економетар, да у области банкоосигурања имају успешна стратешка партнерства са Креди Агрикол и Алфа (Alpha) банком.

– У корпоративном бизнису започели смо и обновили партнерства са признатим међународним и домаћим компанијама, највише захваљујући развоју брокерско-дистрибутивне мреже. Задовољан сам резултатима до сада. Акса осигурање је и даље у фази улагања у интерне и екстерне процесе и активности. Имамо велико самопоуздање у погледу будућег развоја. Ми смо део АXА Grоup, водеће светске осигуравајуће компаније и желимо да на српско тржиште пренесемо најбољу праксу и одличне техничке капацитете наше матичне компаније.

• Резултати пословања Акса групе у првој половини ове године су позитивни. Да ли се остварују пословни планови у Србији за 2013. годину и какве су пројекције за 2014.?

– Ова година је за нас прекретница, јер из фазе улагања фокус преусмеравамо на убрзање раста, у складу са амбицијом Акса групе. Акса осигурање је најбрже растућа компанија на српском тржишту, са повећањем укупне премије у првој половини ове године за 120 одсто у поређењу са истим периодом прошле године. Износ укупних улагања је већи од техничког резултата и то потврђује нашу посвећеност дугорочном пословању у Србији.

Опширније у штампаном издању

Podelite ovaj tekst: