Сертификовано 50 консултаната за рад са предузетницима

На конференцији организованој поводом завршетка Пројекта унапређења конкурентности и иновативности МСП (ICIP), који се у Србији спроводио од маја 2010. године, закључено да су међу бројним значајним резултатима пројекта – сертификација 50 консултаната, стандардизоване услуге за предузетнике, скенирани иновативни потенцијали МСП, покретање портала Предузетнички сервис

sertifikovano-50У оквиру Пројекта унапређења конкурентности и иновативности малих и средњих предузећа (Improved Competitiveness and Innovation Project – ICIP), који се у Србији спроводио у протекле две и по године, остварени су значајни резултати. Међу њима су концепт сертификације пословних консултаната, у оквиру којег је сертификовано 50 консултаната, скенирани су иновативни потенцијали око 3.000 МСП, а пројекат је подржао покретање портала Предузетнички сервис, са информацијама важним за МСП, попут оних о отпочињању посла или извозу, рекла је Драгијана Радоњић Петровић, специјална саветница министра финансија и привреде, на завршној конференцији организованој поводом завршетка Пројекта ICIP, 21. новембра у хотелу Метропол у Београду.
– Пројекат је био усмерен на пословну подршку и иновације, који подижу конкурентност МСП, а на то држава мора да се фокусира у наредном периоду. У току пројекта бројна предузећа добила су савете и консултантске услуге за савладавање препрека у предузетничком животу. Дефинисане су пословне услуге које могу да помогну предузетницима, од припреме бизнис планова, менаџмента иновација, извоза на посебна тржишта, и остало. Оне могу бесплатно да се добију преко регионалних развојних агенција. Из буџета су одвојена средства за развој Националне агенције за регионални развој (НАРР) и агенције за пружање стандардизованих услуга МСП, а и буџетом за 2013. годину предвиђен је наставак подршке стандардизованог сета услуга, рекла је Драгијана Радоњић Петровић.

Опширније у штампаном издању

Podelite ovaj tekst: